MESSI NAPUSTIO BARCELONU

Lionel Messi odlazi iz Barcelone

Foto: Guliver Images

LIONEL MESSI odlazi iz Barcelone, službeno je to potvrdio katalonski klub.

Barcelona je objavila službeno priopćenje u kojem stoji:

"Unatoč tome što su Barcelona i Lionel Messi postigli dogovor i unatoč jasnoj namjeri obje strane da se danas potpiše novi ugovor, to se ne može dogoditi zbog financijskih i strukturalnih prepreka (regulacije španjolske lige). 

Kao rezultat ove situacije, Messi neće ostati u Barceloni. Obje strane žale što želje igrača i kluba neće biti ispunjene. Barcelona svim srcem zahvaljuje igraču za njegov doprinos klubu i želi mu sve najbolje u budućnosti u osobnom i privatnom životu."

 

Prošle godine je htio otići. Sad je želio ostati, ali je to nemoguće

Podsjetimo, Messi je prošle godine javno izrazio želju za napuštanjem Barcelone, ali klub ga nije htio pustiti ako netko ne plati otkupnu klauzulu od 700 milijuna eura, što je, jasno, bilo previše i za najbogatije svjetske klubove.

Ovo ljeto mu je istekao ugovor i Messi je od 1. srpnja postao slobodan igrač, no situacija se promijenila i Messi više nije imao želju otići. Postigao je dogovor s Barcelonom i imao je namjeru ostati. Ipak, Barcelona nije mogla realizirati taj ugovor zbog financijskih ograničenja i Messi sada nema drugog izbora nego napustiti klub.

Messi tako odlazi iz kluba u kojem je proveo cijelu seniorsku karijeru i u kojem je postao jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji igrač u povijesti nogometa. U Barcelonu je došao 2000. godine, a seniorski debi ostvario četiri godine kasnije. Za katalonski klub nastupio je 778 puta i zabio 672 gola.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više