Lior Eliyahu protiv Cibone ostvario najbolji pojedinačni učinak ove sezone

IGRAČ Maccabija je u neizvjesnom ogledu s Cibonom koji su Izraelci na kraju dobili 88:83 postigao 24 koševa uz 17 skokova i šest asistencija.

Krilo izraelskog Maccabija Lior Eliyahu potpuno je zasluženo odnio naslov najkorisnijeg igrača šestog kola Eurolige. Momčad Pinija Gershona je na krilima njegove fenomenalne predstave protiv Cibone stigla do vrlo važne pobjede koja ih ostavlja u utrci za jedno od mjesta koje vodi u Top 16 Eurolige.

Eliyahu je zabio 24 koša uz odličan šut, 10 od 14 za dva, te prikupio čak 17 skokova. Također, imao je i šest asistencija te iznudio osam prekršaja Ciboninih igrača.

Ovom statistikom zaradio je koeficijent 42 što je daleko najbolji učinak jednog košarkaša ove sezone.

Drugi najbolji igrač ovoga tjedna bio je Paulius Janaukas iz Žalgirisa koji je u porazu na domaćem terenu protiv Panathinaikosa postigao 21 koš uz 11 skokova, dvije asistencije te šest iznuđenih prekršaja. Janaukas je u ovom kolu imao koeficijent 32.

Na trećem mjestu je završio Tiago Splitter iz Tau Ceramice koji je postigao 18 koševa i prikupio 10 skokova. Zaradio je koeficijent 27, a i znatno pomogao svojoj momčadi u važnoj pobjedi protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više