Lippi oduševljen Kakinim transferom u Real: Što više stranaca napusti Italiju, tim bolje

IZBORNIK talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi na interesantan je način komentirao transfer brazilskog playmakera Kake iz Milana u redove madridskog Reala.

"Što više stranaca napusti Italiju, tim bolje za talijanski nogomet", rekao je Lippi za Sky Italia.

Bivši trener Juventusa, koji se trenutno nalazi u Južnoj Africi gdje priprema reprezentaciju za nastup na Kupu konfederacija, smatra da će odlazak Kake i njemu sličnih kvalitetnih stranih igrača otvoriti put talijanskim nogometašima da se istaknu u redovima vodećih talijanskih klubova.

Primjerice, tako u Interu, četverostrukom uzastopnom talijanskom prvaku, u prvih 11, povremeno mjesto imaju tek dvojica talijanskih igrača, Davide Santon i Mario Balotelli.

Galliani: Real će nam platiti 67.2 milijuna eura   

Dopredsjednik AC Milana Adriano Galliani učinio je u utorak, nakon što je po noći Kaku prodao Realu, nešto što vodeći dužnosnici nogometnih klubova ne čine često.

Talijan je objavio točnu cifru odštete koju će Madriđani uplatiti Milanu na račun temeljem odštete za Kaku, računajući da će njezin iznos smiriti strasti među uznemirenim Milanovim navijačima.

Novinarima talijanskog Sky Sporta tako je rekao da će Milan inkasirati točno 67.2 milijuna eura. Naglasio je također i da je Milan blizu dovođenja Edina Džeke.

"Bio sam u Sarajevu zbog Džeke. Jako nam se sviđa. Sada čekamo odgovor od Wolfsburga. Mislim da smo jako blizu potpisati ugovor s njim", najavio je Galliani.

Totalsport
Foto :AFP

Pročitajte više