Livaja zabio piruetom i servirao za gol iz okruženja. Pogledajte magiju

Screenshot: MAX Sport

MARKO LIVAJA je prije isteka 15. minute utakmice Rudeš - Hajduk (0:2) u petom kolu SuperSport HNL-a s dva genijalna poteza pokazao zašto je najbolji igrač i strijelac lige. Nema veze to što je briljirao protiv dojučerašnjeg drugoligaša, a sada najgore momčadi prve lige, jer već četvrtu sezonu Livaja u HNL-u oduševljava protiv svih, od Dinama do Dragovoljca te od Rijeke do Šibenika.

Zadnja njegova žrtva je Rudeš, kojeg je spektakularno i ekspresno riješio golom i asistencijom. Prvo je zabio nakon što je primio loptu leđima okrenut golu i s čuvarem za vratom. Iako u teškoj situaciji Livaja se prvo suparnika Miguela Camposa riješio piruetom, okretom u trku i onda zabio.

Desetak minuta kasnije je na rubu kaznenog prostora bio okružen s čak četiri čuvara. Ipak, Livaja je i u ovoj situaciji pokazao da je Bog HNL-a. U potpunom okruženju je našao komadić nebranjenog i nepokrivenog prostora te upravo tamo podvalio loptu pred gol za Darija Melnjaka. Ovako poslužen Hajdukov efikasni bek nije mogao promašiti.

Livaja je ovako u četvrtoj prvenstvenoj utakmici ove sezone impresivno došao do četvrtog kola i prve asistencije. Ukupno je 87 utakmica  HNL-a na 57 golova i 28 asistencija.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

 

Pročitajte više