Livaja zbog vrijeđanja Šibenčana propušta početak naredne sezone?

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

MARKO LIVAJA nakon pobjede Hajduka nad Šibenikom (2:0) u finalu SuperSport Kupa Hrvatske poveo je pjesmu u kojoj je vrijeđao Šibenčane.

Najbolji igrač Hajduka s megafonom u rukama je poveo na stadionu u Rijeci pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika. "Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom.

Livaju bi zbog takvog poteza mogla kazniti Discplinska komisija HNS-a. Dosad su igrači zbog neprimjerenih pjesmica kažnjavani novčano, ali je Hajdukovoj zvijezdi ovo drugi put da vrijeđa rivale. HNS je objavio da je pokrenuo disciplinski postupak protiv Livaje.

Članak 84. Disciplinskog pravilnika kaže da će se igrača kazniti novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica ako prekrši neku od odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, a u slučaju ponovljenog ili težeg djela, bit će kažnjen zabranom igranja od tri od 12 utakmica. 

Hajduk nije osudio Livajin potez

Hajduk ne samo da nije osudio Livajin potez već je nakon utakmice objavio i njegovu fotografiju u trenucima dok vodi navijanje uz poruku: "Govore mi da sam prgav. Možda zato šta i jesam! #prgavafamilija"

“Govore mi da sam prgav. Možda zato šta i jesam!” 💪💪💪❤️💙 #prgavafamilija

Objavljuje HNK Hajduk SplitSrijeda, 24. svibnja 2023.

Livaja je već kažnjen zbog vrijeđanja Dinama

Podsjetimo, prije godinu i pol Livaja je u društvu Danijela Subašića nakon pobjede nad Dinamom skandirao "mrzin Dinamo, srpsko ime to". Tada je kažnjen s 35 tisuća kuna.  

Iz Dinama su se bunili što su Livaja i Subašić kažnjeni prema članku 84., a ne članku 87. koji govori o poticanju na mržnju i nasilje. Prema članku 87. morali bi se kazniti i novčano i suspendirati.

Dodajmo i da je 16-godišnji Hajdukov branič Luka Vušković na proslavi na Poljudu pjevao "Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine" pa i njemu prijeti kazna. On će se vjerojatno izvući samo s novčanom kaznom.

Pročitajte više