Livajina stotka u Hajduku

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NAJBOLJI strijelac i asistent SuperSport HNL-a Marko Livaja u posljednjem ovosezonskom prvenstvenom kolu odigrao je svoju stotu utakmicu u dresu Hajduka koju je okrunio asistencijom u 3:0 pobjedi protiv Šibenika. Od veljače 2021. godine, kada se vratio u klub koji je napustio kao 16-godišnjak, Livaja je nezamjenjiv u splitskoj ekipi. 

U 100 nastupa zabio je 60 i namjestio 29 golova. U svojoj prvoj punoj sezoni na Poljudu bio je najbolji strijelac lige i Hajduku je pomogao osvojiti Kup, prvi trofej kluba nakon devet godina suše. U netom završenoj sezoni ponovio je isto, osvojio Kup, a uz titulu najboljeg strijelca, odnio je i titulu najboljeg asistenta lige s 20 zabijenih golova i 13 asistencija.

Pored konstantnosti forme, u prethodne dvije godine demonstrirao je i veliku izdržljivost, propustivši svega nekolicinu utakmica, a većinu od jubilarnih 100 igrao je svih 90 minuta.  U karijeri je nastupao i za Inter, Cesenu, Empoli, Atalantu, Rubin, Las Palmas i AEK za koji još uvijek ima najviše nastupa od svih klubova, njih 147.

S atenskim klubom je osvojio i naslov prvaka Grčke i titulu najboljeg igrača tamošnjeg prvenstva, ali daleko najbolju golgetersku formu pokazao je u Hajduku, gdje je postao i standardni reprezentativac. 

Pročitajte više