Livaković, Džeko i društvo derbijem zgrozili Tursku: Ovo je neviđena sramota

Foto: Profimedia

TURSKI derbi u kojem su Fenerbahče i Galatasaray odigrali 0:0, sa samo jednim udarcem u okvir gola, ali i čak 45 prekršaja, zgrozio je Tursku i tamošnju nogometnu javnost. Kritizira se izvedba oba tima, a Mustafa Denizli, trener koji je vodio oba kluba, otišao je tako daleko da je sve nazvao sramotom.

"Ne bih htio reći ništa krivo, nisam imao priliku vidjeti statistiku, ali kako možemo utakmicu s 35-40 prekršaja i 50 pogrešnih dodavanja nazvati derbijem? Ovakav nogomet ne priliči ni Fenerbahčeu ni Galatasarayu, klubovima koje nazivamo velikanima", rekao je Denizli i dodao:

"Kao netko tko je pratio derbije posljednjih 40 godina mogu reći da se rijetko nailazi na nogomet ovako niske kvalitete. A govorimo o dvjema momčadima koje su kandidati za naslov. Ako one igraju ovakav nogomet, ne znam kako bih uopće opisao kvalitetu lige. Šteta uloženog truda i vremena. Gledali smo 90 minuta panike i nesvjesnih poteza, a to je stvarno neviđena sramota."

Oba kluba nakon 17 kola imaju po 44 boda. Podsjetimo, hrvatski golman Dominik Livaković jedinica je Fenerbahčea nakon što je u Istanbul stigao ovog ljeta iz Dinama. Na sedam od 14 utakmica nije primio gol u turskom prvenstvu.

Pročitajte više