Livaković u izboru za golmana godine u najpopularnijoj nogometnoj simulaciji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DOMINIK LIVAKOVIĆ uvršten je u izbor za najboljega golmana u najpopularnijoj nogometnoj simulaciji FIFA 23. Dinamov golman dio je izbora Community Team Of The Season u kojem svi mogu glasati za momčad godine sastavljenu od igrača koji su tijekom sezone dobili najviše jednu specijalnu karticu u igri.

Riječ je modu Ultimate Team u kojemu igrači sastavljaju momčad s kojom se natječu u igri. Nogometaši tijekom sezone dobivaju poboljšane specijalne kartice, a neki, poput Kyliana Mbappea, imaju desetak specijalnih kartica. Oni igrači koji pobijede u ovom izboru dobit će uskoro posebnu, pojačanu karticu kojom će se moći igrati.

Community Team Of The Season uvod je u odabir glavne momčadi godine, a u izboru će biti svi najbolji svjetski nogometaši. Taj izbor održat će se pred kraj sezone, a Livakovića u njemu neće biti, već će igrači u njemu birati između najvećih svjetskih golmanskih zvijezda.

Dominik Livaković nominiran za Community TOTS 🔥🔥🔥 Naš sjajni vratar Dominik Livaković dobio je novo sjajno priznanje od...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Tuesday, 11 April 2023

Konkurenti De Gea i Sommer

U izboru u kojem on sudjeluje konkurenti su mu David De Gea (Manchester United), Yan Sommer (Bayern), Alban Lafont (Nantes), Guglielmo Vicario (Empoli), Rodrigo Rey (Independiente) i Harry Lewis (Bradford City). Glasati možete OVDJE.

FIFA 23 će, po svemu sudeći, biti najprodavaniji nastavak legendarne nogometne simulacije koja se od izlaska u rujnu prošle godina prodavala u prosječno osam milijuna primjeraka mjesečno. Od Ultimate Teama i mikrotransakcija unutar FIFA-e EA Sports godišnje zaradi oko milijardu i pol dolara.

No, ovo će biti zadnji nastavak te simulacije koji će u nazivu nositi ime FIFA. EA Sports raskinuo je dvadesetogodišnji ugovor s FIFA-om te će se novi nastavak igre u rujnu zvati jednostavno samo EA FC.

Pročitajte više