Jurčić o pobuni Krstanovića i Cufrea: Nisam čitao novine, ne bih ulazio u to koga ima na mapi

KRUNO JURČIĆ stigao je dobro raspoložen na press konferenciju uoči sutrašnje utakmice osmine finala Kupa. "Nemojte me danas previše, nemam baš neku modnu kombinaciju", poručio je trener Dinama fotoreporterima prije nego je počeo o HAŠK-u.

"Vidim da su privukli veliku pozornost... Neka, drago mi je to", aludirao je Jurčić na veliki broj novinara u Dinamovom press salonu:

"Umor nam je veći problem od HAŠK-a"

"Nama je u ovom trenutku veći problem od HAŠK-a kako osvježiti igrače koji su već dugo u pogonu. Uvažavajući HAŠK i prije svega Kup natjecanje, a imajući grupu igrača koji su jako izloženi naporima, dat ćemo šansu onima koji imaju manju minutažu. Normalno je da takvi imaju problema s formom, ali morat će to nadvladati kako bi prošli dalje."

Dinamo je u zadnjih 15 godina pamti dva šamara u Kupu koja je dobio u susjedstvu. Prosinečki i društvo ispali su svojedobno od Dugog Sela, a generacija predvođena Modrićem i Eduardom od Naftaša u Ivanić Gradu.

"Motivacija ne smije biti upitna. Sjećam se vrlo dobro Dugog Sela i Naftaša"

"Pale su mi i te utakmice na pamet prije ovog što nas čeka, zato sam i rekao da respektiram Kup, jer je uvijek pun nagaznih mina. Svjestan sam da smo mi momcima iz HAŠK-a prilika za dokazivanje, ali normalno da očekujem pobjedu i prolaz u četvrtfinale. Volio bih, i nastojat ću dati svoj obol tome u hrvatskom nogometu, da prije utakmica ne pričamo o motivaciji za igranjem. Jedna smo od rijetkih država gdje se ljude mora natjeravati da igraju nogomet i dat ću sve od sebe da mi jednog dana dođemo do tog nivoa da ne moramo povlačiti to pitanje prije svake utakmice."

Promjene u sastavu za HAŠK diktirali su, osim umora, i brojne ozljede:

"Van konkurencije su Badelj i Šimunić, a Calello uopće ne trenira sa skočnim zglobom i nadamo se da će uskoro biti u punom pogonu. Mali Kovačić se vraća, moramo ga polako uvodit u postavu. Ademi će također dobiti svoju minutažu, iako je imao dugu stanku bez pravog treninga, dok je Chago još uvijek van ekipe. Gotovo svi će dobiti šansu, koristit ću samo ove koje moram, vjerojatno će Tonel i Ibanez igrati jedini iz udarne postave. Miralem Ibrahimović će odlučiti hoću li na gol staviti Lončarića ili Kelavu", kazao je Jurčić.

Poslije utakmice s Rijekom asistent za prvi i strijelac drugog pogotka Krstanović odmahivanjem rukom i riječima "pitajte trenera" poručio je što misli o svojoj minutaži, a Leandro Cufre otvoreno je kritizirao Jurčića zbog činjenice da minute dobiva na kapaljku.

"Neka Krstanović trpa pa će mu minutaža narasti. Cufre? On ima fenomenalan status"

Zanimljivo, tek nakon što je Jurčić iskomentirao situaciju s Krstanovićem i Cufreom rekao je kako "ne čita novine":

"Uvijek o svemu razgovaram s igračima, i kad je dobro i kad je loše. Oni sve to proživljavaju, zabrinut sam za one kojima je sve svejedno. Što se Krstanovića tiče, samo neka trpa, ja ću biti sretan, a njegova minutaža sve veća. Cufre ima fenomenalan status, ozlijedio se je na početku sezone pa odmah vratio u prvu postavu kad se oporavio. Pa je uslijedila nova povreda pa povratak u prvih 11, a bio je i u kombinacijama za Real", rekao je Jurčić, pa onda poentirao:

"Nisam čitao novine, niti razgovarao s Mamićem o tome, pa ne bih ulazio u to koga ima, a koga nema na mapi."

Upitan za val nezadovoljstva u svlačionici Jurčić je diplomatski zaobišao odgovor: "Ja bih više govorio o umoru... Znate, kada cijelo vrijeme palite ekipu pričama kako imamo svoj san i onda ga ostvarite jasno je da dolazi do pražnjenja. Ali, meni je bitno da u ovakvim momentima i utakmicama kao što je Rijeka pobijedimo na mišiće i na karakter. To su veliki plusevi, to su velike pobjede", zaključio je.

Pročitajte više