TRANSFERI

Liverpool bi dovođenjem ovog klinca umjesto Lovrena uštedio milijune

Foto: Getty Images, EPA

LIVERPOOL se priprema na vjerojatni odlazak Dejana Lovrena na kraju sezone, bez obzira na to kad i kako će se ona razriješiti. Hrvatski reprezentativac bio je blizu prelaska u Romu prošlog ljeta, ali ostao je u redovima europskog prvaka, u kojem je četvrti stoper po hijerarhiji.

Ove sezone nastupio je 14 puta i pristojno mijenjao Joela Matipa i Joea Gomeza, no izvjesno je da će sljedeću sezonu dočekati u novoj sredini, sviđalo mu se to ili ne.

Zato Redsi traže igrača koji bi uskočio u njegovu ulogu, a Liverpool Echo piše, pozivajući se na AS, da su na radaru kluba Jose Gimenez iz madridskog Atletica, Dayot Upamecano iz Leipziga i mladi Alessandro Bastoni iz milanskog Intera.

Međutim, Gimenez ima klauzulu od 120 milijuna eura, Upamecana se povezuje s Arsenalom u transferu vrijednom više od 60 milijuna, a Bastonija Inter vidi kao budućeg standardnog prvotimca. Zato niti jedan od tih igrača ne bi bio nimalo jeftina prinova, odnosno na bilo koga od njih Liverpool bi trebao potrošiti puno više nego što će zaraditi od prodaje Lovrena. Lani je s Romom pregovarao za odštetu od 15 milijuna, a teško da će toliko dobiti na kraju ove sezone.

No u podcastu Analysing Anfield iznijeli su potencijalno zanimljivu, a osjetno jeftiniju opciju od gorenavedenog trojca, a radi se o mladom Benu Whiteu, koji je do prekida natjecanja briljirao kao igrač Leedsa na posudbi iz Brightona, piše Liverpool Echo.

"On je svestran branič koji može igrati u sredini obrane ili kao bek, ima jako dobru nogometnu inteligenciju, zna dodavati, a dobro je to što je u Leedsu, koji voli igrati po zemlji. Učinak u zračnim duelima mu je samo 52%, a Liverpool se često suočava s dugim loptama, ali tek su mu 22 godine i na tome se s njim može raditi", iznio je podcaster David Hughes, koji Whitea vidi kao dugoročno rješenje pa bi za početak bio koristan kao četvrti stoper u Redsima.

"Ne bi trebao koštati više od 30-ak milijuna, mlad je, Englez je, a u Brightonu nije u prvom planu", objasnio je Hughes.

Pročitajte više