bitka za premiership

LIVERPOOL - CITY 3:1 Sjajni Liverpool napravio ogroman korak prema naslovu

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIVERPOOL je u velikom derbiju Premiershipa pobijedio Manchester City 3:1 i napravio ogroman korak prema naslovu prvaka. Prvom od pradavne 1990. Golove za Redse su postigli Fabinho (6), Salah (13) i Mane (50). Počasni gol za City je postigao Bernardo Silva u 77. minuti.

Liverpool se ovom pobjedom odvojio na prvom mjestu, a najvećem rivalu, Cityju, pobjegao je na velikih devet bodova.

Liverpool je upisao šestu pobjedu u posljednjih sedam međusobnih susreta na Anfieldu, a nije pobijedio jedino prošle sezone kada je dvoboj završio bez pogodaka. Dodajmo kako su Građani posljednji put pobijedili na Anfieldu u prvenstvu davne 2003. godine (2:1).

Čudesna kontra Liverpoola i najbolji bekovski par na svijetu

Liverpool je odigrao fantastično, taktički perfektno, a Jurgen Klopp u potpunosti je nadmudrio Pepa Guardiolu. Nijemac je znao da će Građani od prve minute morati napasti i tražiti tri boda, pustio je igrače Cityja da se otvore, rašire, a onda je ubadao preko nevjerojatno dobrih kontri. Liverpool je večeras pokazao da ima ponajbolju kontru u povijesti nogometa, možda i najbolji bekovski par na svijetu u Robertsonu i Alexander-Arnoldu te ubojito oružje u Salahu i Maneu. Posebno je Egipćanin bio impresivan i bilo ga je po cijelom terenu. Bio je nezaustavljiv i bilo ga je užitak gledati.

Liverpool - Manchester City Rezultati uživo

Liverpool je bio bolji i zasluženo je pobijedio, ali nakon utakmice će sigurno biti repova zbog nekoliko spornih sudačkih odluka koje su sve otišle na štetu Cityja.

Guardiola divljao na suca, City tvrdi da je pokraden 

Tko zna u kojem bi smjeru otišla da je sudac Michael Oliver dosudio penal u 6. minuti za City. Rukom je u svom kaznenom prostoru igrao Alexander-Arnold. Aguero i ostali igrači Cityja su tražili penal, ali Oliver je pustio igru dalje. Liverpool je povukao kontru preko Manea, lopta je stigla do Fabinha, a Brazilac je pravom bombom pogodio gornji kut za 1:0. Građani su okružili Olivera, tako da je ovaj zatražio pomoć VAR-a, ali nakon gledanja snimke nije promijenio svoje mišljenje. Oliver je još jednom bio u centru pažnje kad je šest minuta prije kraja Sterling opet pogodio u ruku Alexandera-Arnolda. Sudac nije svirao ništa, a u tom je trenutku Pep Guardiola podivljao na klupi. Skakao je, vrištao i vikao Oliveru da u dva navrata nije želio pokazati na bijelu točku nakon igranja rukom.

Još jedna sporna situacija dogodila se u 13. minuti kod drugog gola za Liverpool. Redsi su povukli kontru, Robertson je odlično ubacio, a Salah je zabio glavom. Nakon gledanja usporene snimke dvojbeno je je li Egipćanin bio u zaleđu. U pitanju su bili milimetri.

Redsi su treći gol zabili na otvaranju drugog poluvremena kad je sjajan centaršut Hendersona Sadio Mane glavom pretvorio u 3:0.

Liverpool se tad povukao, smirio je ritam, City je preko Bernarda Silve zabio počasni gol 13 minuta prije kraja.

Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu za Liverpool i bio je jedan od najboljih igrača Redsa. Siguran, čvrst, neprelazan.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više