Liverpool nakon Colea doveo i Wilsona, riješio se Riere

SRIJEDA je bila prometan dan na Anfield Roadu. Nakon što je liječnički pregled prošao i četverogodišnji ugovor potpisao 28-godišnji Joe Cole, vodstvo kluba odradilo je još dva posla.

Španjolskoga ljevokrilnog 28-godišnjeg nogometaša klub s Anfield Roada prodao je grčkom Olympiacosu za pet milijuna eura odštete. Riera će, prema pisanju grčkih medija, igrati u klubu iz Pireja za godišnju plaću od 2,5 milijuna eura, čime postaje uvjerljivo najplaćeniji igrač u povijesti kluba i grčkog nogometa.

"Riera je veliki igrač koji je svoju vrijednost pokazivao igrajući za velike klubove, kao i za španjolsku nogometnu reprezentaciju", rekao je njemački trener Olympiacosa Ewald Lienen.

Očekuje se da će službeno ugovor sa svojim novim klubom bivši nogometaš Espanyola i Bordeauxa potpisati u četvrtak ili petak.

Menadžer Liverpoola Roy Hodgson potom je obavio posao sa škotskim prvacima, Glasgow Rangersima, otkupivši od njih 18-godišnjega vrlo perspektivnog braniča Dannyja Wilsona za pet milijuna funti.

Liverpool prati Wilsona otkako je prošle jeseni prvi put zaigrao za seniorsku momčad škotskog prvaka. U prošloj je sezoni ovaj juniorski škotski reprezentativac dobio nagradu za najboljega mladog igrača škotske Premierlige.

Joe Cole, nova Liverpoolova desetka, rekao je pak novinarima na predstavljanju da Liverpool vidi kao svoj novi početak:

"Imao sam teške zadnje dvije sezone, ispunjene ozljedama. Jedan od ključnih faktora u mojoj odluci bio je stoga izabrati klub u kojem ću moći spojiti 90 odigranih minuta. Tijelo nogometaša mora se priviknuti na tjedni ritam igranja. Imao sam teške dvije godine, ali ovamo dolazim kao iskusan igrač, istodobno još dovoljno svjež i uzbuđen zbog toga", rekao je Cole i dodao:

"Mogao sam ostati u Chelseaju. Cijeli svoj život igram u Londonu, navijači me vole, a ja osvajam trofeje. Pa ipak, želio sam novi izazov. Znao sam da je Liverpool zainteresiran i tu previše mudrovanja nije bilo, jer Liverpool je ipak najveći klub u Engleskoj."

Pročitajte više