Liga prvaka

LIVERPOOL - NORWICH 3:1 Majstorije Manea i Salaha donijele preokret Liverpoolu

Foto: Profimedia

U SUBOTNJEM terminu od 16 sati odigrano je čak šest utakmica u Premier ligi, a posebno je zanimljiva bila ona na Anfieldu između Liverpoola i Norwicha, koja je završila pobjedom domaćih 3:1. Norwich je uspio povesti, no majstorije Kloppovih nogometaša donijele su preokret i spriječile senzaciju.

Norwich početkom drugog dijela šokirao Liverpool. Uslijedio je majstorski preokret

Liverpool nije okrunio pogotkom dominaciju u prvom dijelu pa ga je Norwich kaznio na otvaranju drugog, u 48. minuti. Milot Rashica je pucao s 20-ak metara, a lopta je od Joela Matipa promijenila smjer i završila u mreži nemoćnog Alissona. Ipak, tada Liverpool kao da je ubacio u brzinu više.

Sadio Mane u 64. minuti poravnao je na 1:1. Tsimikas mu je dodao glavom, a on jednim impresivnim akrobatskim udarcem pogodio mrežu. Samo tri minute kasnije vidjeli smo novu majstoriju, Alisson je iz ruke ispucao loptu prema Salahu, koji je pretrčao cijelu obranu Norwicha, golmana poslao u praznu i zatim udarcem uhvatio dva braniča Norwicha na krivoj nozi.

Konačnih 3:1 postavio je lijepim prvijencem za Liverpool Luis Diaz, koji je u zimskom prijelaznom roku došao iz Porta. Potkopao je loptu preko golmana Norwicha poslije izvrsne asistencije Hendersona.

Zahuktava se borba za ostanak

Što se tiče ostalih utakmica, svakako treba izdvojiti iznenađujuće pobjede Watforda i Burnleyja, ekipa koje se bore za ostanak. Burnley je na gostovanju pobijedio Brighton 3:0 golovima Wouta Weghorsta, Josha Brownhilla i Aarona Lennona, dok je Watford, također na gostovanju, svladao Aston Villu 1:0 pogotkom Emmanuela Dennisa.

Arsenal je zahvaljujući Emileu Smith-Roweu i Bukayu Saki na Emiratesu dobio Brentford 2:1, dok je poraz ublažio Christian Norgaard. Southampton je na St. Mary'su pobijedio Everton 2:0 golovima Stuarta Armstronga i Shanea Longa. Chelsea je zamalo kiksao kod Crystal Palacea, no Hakim Ziyech pogotkom u 89. minuti donio mu je tri boda. Mateo Kovačić je igrao od 74. minute.

 

Pročitajte više