LIGE PETICE

Liverpool prevario FIFA-u: Pogledajte kako su Redsi pronašli rupu u novom zakonu

Screenshot

FIFA je ove sezone uvela niz novih pravila kako bi povećala fair play u nogometu. Jedno od njih je i da se igračima čija momčad ima slobodan udarac više ne dozvoljava da stanu u živi zid momčadi koja se pri tome brani.

Ali Liverpool je pred kraj utakmice prvog kola Premier League, u kojoj je pobijedio Norwich 4:1, zanimljivo prevario spomenuti novi nogometni zakon i ujedno dao inspiraciju svima koji ga požele zaobići ubuduće.

Prilikom izvođenja slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora suparnika igrači Liverpoola složili su svoj živi zid, i to metar ispred suparničkog.

Tako doista nisu bili u živom zidu suparnika koji se branio, ali su tim svojim zidom smanjili vidljivost protivniku i njegovom golmanu.

Malo je nedostajalo da Liverpoolova varka spektakularno uspije. Alexander-Arnold sjajno je izveo slobodnjak i prebacio oba živa zida ispred sebe. Lopta je išla pod prečku, ali odande ju je sjajno iščupao Norwichev vratar Tim Krul. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Liverpoolove varke možete pogledati OVDJE.

 

Pročitajte više