PREMIERSHIP

LIVERPOOL - TOTTENHAM 2:1 Salah zabio iz penala za preokret pa se ozlijedio

Foto: EPA

LIVERPOOL je pobijedio Tottenham na Anfieldu u sklopu 10. kola engleske Premier lige i tako ostao neporažen i nakon ovog vikenda te napravio novi veliki korak prema tituli prvaka Engleske.

Momčad Jürgena Kloppa slavila je preokretom protiv Spursa, ponajviše zahvaljujući golu Mohameda Salaha iz penala u 75. minuti nakon što je prethodno Aurier srušio Manea i skrivio kazneni udarac.

Tottenham je poveo u 48. sekundi golom Harryja Kanea, da bi ekipa Mauricija Pochettina pala u nastavku i primila dva gola. Izjednačenje je domaćinu donio kapetan Jordan Henderson u 52. minuti, a potom i preokret Salah.

Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool, a u 50. minuti je dobio žuti karton.

Liverpool - Tottenham Live Score

Savršen početak Tottenhama pa Liverpoolov blitzkrieg

Bio je to savršen početak za ekipu iz Londona na Anfieldu. Utišali su domaće navijače u manje od minute nakon gola Harryja Kanea. Son je primio loptu na lijevoj strani te ju s ruba kaznenog prostora snažno opalio. Lopta se odbila od Lovrena u stativu. Alisson ništa nije mogao, a odbijanac je iz peterca glavom u mrežu Brazilca pospremio Kane.

Lider prvenstva bio je uzdrman desetak minuta, a onda se probudio i krenuo napadati. Akcija za akcijom i šansa za šansom. Čudesno je što je sve obranio pričuvni vratar Spursa Paulo Gazzaniga. U periodu od 29. do 30. minute upisao je četiri nevjerojatne intervencije i unatoč upisanom porazu i primljena dva gola, odigrao je utakmicu života.

Son pogodio stativu, a Liverpool napadao i slomio goste iz Londona

Redsi nisu uspjeli slomiti Tottenham do odlaska na odmor, ali su svoju inicijativu nastavili u drugom poluvremenu. Gosti su se odlično branili, kompaktno i čvrsto stajali u obrani, ali 45 minuta je bilo previše za igranje u toj ulozi. Već u 52. minuti vidjeli smo izjednačujući pogodak na Anfieldu. Kapetan Liverpoola primio je dugu loptu na desnoj strani pa iz voleja potegnuo za veliko slavlje. Tome je prethodila stativa Heunga-mina Sona u 48. minuti. Napadač Spursa predriblao je dvojicu Liverpoolovih braniča, između ostalog i Lovrena, a onda pucao i pogodio stativu. Lopta se odbila na drugu stranu, gdje nije bilo Tottenhamovih igrača koji bi je pospremili u mrežu.

Aurier poklonio penal Redsima, Salah ga zabio

Tottenham nije uspio odgovoriti, a Liverpool je nanizao još nekoliko šansi. Visio je pogodak u zraku i konačno je pao u 75. minuti. Sasvim bezazlen ulazak Manea u kazneni prostor gostiju pokvario je Serge Aurier. Činilo se da je dobio duel sa Senegalcem, pa se spotaknuo i pao, a onda ga udario po nozi. Anthony Taylor pokazao je na bijelu točku s koje je precizan bio Mohamed Salah. Egipćaninu je to bio 50. gol u 58. nastupu pred domaćim navijačima. Nedugo zatim zbog udarca u zglob morao je napustiti igru.

Tottenham je veliku šansu za 2:2 imao i u 89. minuti, ali je Danny Rose promašio iz obećavajuće pozicije. Bek gostiju sjurio se u kazneni prostor Redsa, prošao dvojicu i pucao, ali daleko iznad gola.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više