Liverpool - Manchester United

LIVERPOOL - UNITED 3:1 Shaqiri s dva gola u sedam minuta srušio United

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL je u najvećem engleskom derbiju bacio na koljena Manchester United 3:1 u 17. kolu Premier lige. Junak pobjede postao je Xherdan Shaqiri, koji je ušao u igru u 70. minuti, a onda u sljedećih sedam minuta dva puta pogodio i donio pobjedu Redsima na Anfieldu. 

Time se Liverpool vratio na prvo mjesto Premier lige s bodom više od Manchester Cityja, dok je United ostao šesti i sve je dalje od pozicija koje garantiraju Ligu prvaka sljedeće sezone. Također, Jurgen Klopp prvi je put pobijedio Josea Mourinha u prvenstvu, a Dejan Lovren odigrao jako dobru utakmicu u kojoj je mogao i zabiti kod vodstva 1:0, ali je nedostajalo malo sreće. 

David De Gea je tijekom većeg dijela utakmice spašavao goste. Međutim, u 24. minuti matirao ga je Sadio Mane. Fabinho je poslao savršenu dugu loptu preko obrane Uniteda, a Mane pobjegao čuvarima, primio je i svladao De Geu za vodstvo Redsa. Odmah nakon toga Dejan Lovren imao je sjajnu priliku povisiti na 2:0, ali je poslao loptu preko gola s pet metara.

To se vratilo Liverpoolu, koji je primio gol u 33. minuti. Lukaku je ubacio s lijeve strane loptu u srce šesnaesterca, Alisson istrčao i pokušao je uhvatiti, ali mu je ona od koljena pobjegla, što je iskoristio Lingard i u padu zabio za 1:1. 

U drugom poluvremenu je De Gea sjajnim intervencijama čuvao katastrofalni United, a Klopp ubacivanjem Shaqirija napravio potez utakmice jer mu je reprezentativac Švicarske poslije samo dvije minute donio pogodak za 2:1. Mane je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio unutra, a De Gea nogom odbio loptu na koju je natrčao Shaqiri i uz devijaciju Younga i od prečke zabio za eksploziju oduševljenja u crvenom dijelu grada Beatlesa. 

No, već u 81. Shaqiri je još jednom bacio goste na koljena. Nakon neuspješnog proigravanja Salaha lopta se odbila do njega, nakon čega je šutirao, a lopta na putu do gola pogodila Bailyja i završila u lijevom kutu za veliku i konačnu pobjedu. 

Pročitajte više