TRANSFERI

Liverpoolova velika pobjeda na tržištu: Za siću dovodi zvijezdu Salzburga

Foto: Gulliver / Getty Images

NIZ UGLEDNIH engleskih izvora navodi da je između Salzburga i Liverpoola sve riješeno te da jedna od dvije najveće zvijezde austrijskog prvaka u skorom zimskom prijelaznom roku dolazi među Redse.

Takumi Minamino u siječnju navršava 25 godina, a taj će rođendan Japanac proslaviti na Anfieldu, gdje je prije dva mjeseca sjajnom predstavom natjerao Liverpool da ga dovede. Tada je u porazu Salzburga (3:4) u skupini Lige prvaka postigao krasan gol i namjestio još jedan kod prvaka Europe.

Desno krilo je, uz napadača Erlinga Haalanda, najveća zvijezda momčadi koja je ove sezone atraktivnom i efikasnom igrom u LP-u osvojila ljubitelje nogometa širom svijeta i u zadnjem kolu prijetila Liverpoolu da će ga izbaciti iz natjecanja u kojem brani trofej.

U korist Minaminovog transfera u Liverpool ne ide samo spomenuta perfektno odrađena audicija na Anfieldu, zatim još jedna odlična partija protiv istog suparnika, ali u njihovom sinoćnjem, salzburškom dvoboju, o čemu svjedoči dolje priloženi Minaminov "heat map".

Kao ni to što je za pet godina u Salzburgu na 199 utakmica postigao 64 i namjestio 44 gola, nego i to što je za igrača s takvim referencama nevjerojatno jeftin.

Englezi otkrivaju da je otkupna klauzula u njegovom ugovoru tek 7,25 milijuna funti, dakle samo 8,6 milijuna eura. Prema istim izvorima, posao olakšavaju i sjajni poslovni odnosi između klubova.

U svakom slučaju, Liverpool bi Minaminovim dolaskom dobio veliko i jeftino pojačanje, a Mohamed Salah pravog konkurenta. 

Pročitajte više