LIGE PETICE

Liverpoolu ozlijeđen i najbolji lijevi bek svijeta: Zato nisam pucao penal Srbiji

Foto: Gulliver / Getty Images

ČUDNO je bilo što prije tri dana u raspucavanju penala za odlazak na Euro jedanaesterac za Škotsku kod Srbije nije izveo njen kapetan.

Andy Robertson, kojeg se smatra najboljim lijevim bočnim na svijetu, ključni igrač Liverpoola i, naravno, svoje reprezentacije, sada je otkrio zašto nije pomogao Škotskoj da se plasira na prvo veliko natjecanje od 1998. 

"Cijelu utakmicu boljele su me tetive koljena, a u drugom poluvremenu i produžecima krenuli su s tim povezani grčevi. Sve to mučilo mi je moju glavnu, lijevu nogu i da nije bila najvažnija utakmica, ne bih trpio sve to čak 120 minuta", objavio je Robertson te dodao da je zbog ove ozljede propustio i današnju utakmicu protiv Slovačke u drugoj jakosnoj skupini Lige nacija.

Robertson, nezamjenjivi član Liverpoolove momčadi proteklih šampionskih sezona je osvajanju europske i engleske titule pridonio s ukupno 25 asistencija u dvije godine. Sada je nova velika briga menadžera Jürgena Kloppa, koji će u derbiju protiv Leicestera sljedećeg vikenda morati sastaviti rezervnu obranu.

Ozljeda Robertsona nije ni blizu teška kao one stoperskog para Van Dijk - Gomez, koji neće igrati do kraja sezone. Ili sjajnog desnog bočnog Alexander-Arnolda, kojeg nema sljedećih mjesec dana. Međutim, sada se čini da će Klopp u derbiju za vrh Premiershipa igrati s obranom koja u ovom sastavu igra prvi, a navijači Redsa se nadaju i posljednji put.

Na desnom je boku tinejdžer Neco Williams, stoperski par su mladi Rhys Williams i Nat Phillips, a na lijevom boku je Kostas Tsimikas.

Pročitajte više