Ljubičić: Povraćao sam prije trećeg seta

IVAN LJUBIČIĆ se u nedjelju probudio s ukočenim vratom te je sat vremena prije susreta odlučio da će ipak igrati protiv Dominika Hrbatya. Susret je završio pobjedom slovačkog "Dominatora", no interesantno je što se sve odvijalo u pozadini meča.

U drugom setu se vidjelo da s Ljubičićem nešto nije u redu. Servisi više nisu bili tako brzi, a tempo Ljubine igre na očigled je pao. Ipak, postojali su razlozi.

"Nisam želio odustati, odlučio sam probati. Nakon drugog seta otišao sam u WC i povraćao. Ipak, Hrbaty je odigrao nevjerojatan meč." - kazao je Ljubičić.

Pet minuta prije 13 sati, Ivan je odlučio da će igrati.

"Probudio sam se oko devet i sve je bilo u redu. Sagnuo sam se po mašinicu za šišanje i osjetio nešto u vratu. Došli smo u dvoranu, probao sam igrati, ali nisam bio ni blizu pravog stanja. Već sam rekao Karloviću da bude spreman. Liječnik i fizioterapeut napravili su mi sve što su mogli, bilo je malo bolje. Od 12.15 do 12.55 sati razmišljao sam što učiniti, razmišljao i o tome može li Ivo pobijediti Hrbatyja. Uvijek je prisutan strah može li se situacija pogoršati, ali pet minuta prije roka za prijavu igrača rekao sam da zaslužujem šansu zaigrati. I umalo sam bio u pravu. " - kazao je Ljubičić, a prenose njegove službene stranice.

"S tim svim silnim tabletama pokvario sam želudac, otišao sam povratiti. Nisam se osjećao dobro. Ista stvar dogodila mi se u Cincinnatiju, prije parova s Marijom,  bilo je čak i gore. To je od klima-uređaja, jastuka koje stalno mijenjamo. I nisam jedini kojem se zna ukočiti vrat." - dodao je Ivan.

Podsjetimo, treću meč loptu, koju je iskoristio,  Hrbatyu su doslovce poklonili slovački linijski suci.

"Forhend paralela, to se uvijek krade. Dominik je znao da neće ništa zvati. I servis prije toga su loše procijenili. To se zove prednost domaćeg terena.  Bio je to za mene težak meč, bio bi takav i da sam bio fit. Ne kažem da bih dobio. Prvi servis je bio pristojan, ali zbog vrata sam imao problema s drugim servisom, na koji je Dominik vršio nevjerojatan pritisak. Hrbaty je bio bolji i u izmjenama. Opet, ja nisam igrao dobro." - zaključio je Ljubičić.

Naš najbolji tenisač koji je ove godine ušao u Top 10, osvojio je dva naslova, igrao dva finala Mastersa, u Madridu i Parizu, igrao na Masters Cupu i osvojio Davis Cup.

Ljubičić je napokon dočekao trenutak da može odahnuti, dobro se odmoriti. Pritisaka više nema. Ljubina sezona snova je završila. Međutim, nedavno je najavio kako bi sljedeća mogla biti još i bolja. 

Pročitajte više