Ljubičić prosuo četiri meč lopte protiv Melzera

IVAN LJUBIČIĆ imao je čak četiri meč lopte protiv Juergena Melzera, no u polufinale umaškog turnira ide Austrijanac. Četvrti je nositelj slavio nakon  2 i pol sata igre sa 4:6, 7:6, 6:3.

Ima Ljubičić za čime žaliti. Bio je nadomak pobjede protiv, u ovom trenutku objektivno spremnijeg, ako ne i boljeg protivnika. Polufinale Umaga bio bi mu i najbolji rezultat sezone. Prvu meč loptu imao je kod 5:4 u drugom setu, no Melzer je zabio svoj tada tek drugi as. No tek je sljedeći Melzerov servis gem ponudio dramu. Hrvatski je tenisač tri puta bio tek poen udaljen od polufinala. Nažalost, nije išlo. Austrijanac se nekako domogao trinaeste igre u koju je bez većih problema riješio u svoju korist.

Kada je jučer najavljivao meč, Ljubičić je rekao kako mu je potrebna brza pobjeda. Nakon duže pauze i neigranja zbog ozlijede, nedostatak snage njegov je najveći protivnik na ovom turniru pa je bilo sasvim jasno tko je bliži pobjedi u odlučujućem setu. Doduše, držao je nekako svoj servis do 3:2. Tada Melzer dolazi do breaka i vrlo brzo odlazi na, za već umornog Ljubičića, nedostižnih 5:2. Naš je tenisač uspio smanjiti na 5:3, no za veliki povratak nije bilo snage niti koncentracije.

Ljubičić se i danas držao taktike koja mu je donijela pobjede u prva dva kola. Pokušavao je što više skratiti poen kako bi ograničio svoje kretanje. To mu je većinu vremena i uspijevalo, posebno na kraju prvog seta kada je vratio break zaostatka i s tri gema u nizu uzeo prvu dionicu. Da je imao malo više sreće, ali i koncentracije, gledali bi ga u sutrašnjem polufinalu. Ovako će protiv prvog nositelja Rusa Nikolaja Davidenka zaigrati Austrijanac. Drugi polufinalni par čine Španjolac Juan Carlos Ferrero i Talijan Andreas Seppi.

ATP Umag, četvrtfinale:

Davidenko (1) – Bolelli 7-6(10), 6-1

Melzer (4) – Ljubičić 4-6, 7-6(3), 6-3

Ferrero (5) – M. Gonzalez 7-5, 6-2

Seppi (7) – Massu 6-4, 6-4

Pročitajte više