Ljubičić: Sljedeće ću godine biti još bolji

IVAN LJUBIČIĆ u petak će otvoriti finale Davis Cup u Bratislavi u meču Karola Becka. Presretan je što je došao do finala, a u razgovoru nakon ždrijeba Ljubo se prisjetio kako je sve počelo.

"Ovo mi je bila fantastična godina, završio sam u Top 10 po prvi puta u svojoj karijeri. Kada pogledam unatrag par godina, plasman u Davis Cup je fantastičan uspjeh. I da izgubim meč svejedno bi bila odlična godina, a ako pobjedim bit će to za mene godina kakvu nisam mogao sanjati i mislim da će biti vrlo teško ponoviti ovaj uspjeh." - kazao je neposredno nakon ždrijeba Ivan Ljubičić.

"Kada ste dio ovoga, razmišljate o meču kao i o svakom drugom, želite pobijediti. A kada to i uspijete pogledate unatrag i vidite koliko je to velik uspjeh koji ste postigli." - pojasnio je Ljubičić kako se osjeća dan prije povijesnog finala.

Za Ljubičića je ovo bila fantastična godina. Ušao je u Top 10, osvajao turnire, nastupao u Masters Cupu, zaradio nešto novca, te se prisjeća kako je sve počelo.

"Tenis sam počeo igrati dosta kasno, kada sam imao 19 godina. Samo s tim sam zakasnio pet-šest godina. Sve u mojem životu, ne samo teniska karijera idu polako, ali sigurno. To je način kako stvari kod mene idu. Mislim da će sljedeća godina biti čak i bolja od ove. Drago mi je da se stvari ovako razvijaju jer znam točno što sam morao proći da bi došao do ovdje gdje sam sada. Dogodi li se što loše, znam način na koji se trebam vratiti." - kazao je Ljubičić, a prenose službene stranice Davis Cupa.

Ljubičić u petak otvara Davis Cup finale s Slovakom Karoilom Beckom.

"Bit će teško. To je još jedan meč koji moram pobijediti, svi to od mene očekuju. Moji u reprezentaciji već pričaju o 1:0 za nas, tako da nije lako, to je sigurno. Osjećam pritisak, no to je normalno. Meč neće biti lak, Karol je odličan igrač. Nije igrao posljednjih pet-šest tjedana zbog ozlijede, no sada je spreman, svjež. Sve što mogu reći je da se nadam pobjedi i ako mi to pođe za rukom to će biti odličan start za našu reprezentaciju." - zaključio je Ivan.

Pročitajte više