Ljubičić: Tenisači ne mogu slaviti pobjede

NAJBOLJI hrvatski tenisač, trenutno 9. na ATP ljestvici, Ivan Ljubičić nastavlja pisati svoj blog na stranicama ATP-a. Prvi blog postao je na Staru godinu, 31. prosinca 2005, a od tada svaki dan piše što radi i kako se provodi.

U posljednjem postu napisanom 5. siječnja Ljubičić je opisao kako je došao do pobjede nad Jiri Vanekom na Chennai Openu, te kako je provodio vrijeme uoči i nakon meča.

"Zadovoljan sam što mogu svima reći da sam ponovno pobijedio, te da sam se plasirao u četvrtfinale turnira. No, slaviti neću pretjerano. Naime, mi tenisači ne možemo kao, primjerice, nogometaši stvarati buku i pjevati glasno. Na Chennai Openu, kao i na gotovo svim turnirima, svi tenisači nalaze se u istoj svlačionici, pa se uvijek pobjednik i poraženi nađu jedan pored drugog nakon meča." - napisao je Ljubičić dodajući kako mora poštivati tmurno rasoploženje tenisača kojeg je upravo pobijedio, te one koji se tek pripremaju za izlazak na teren.

"Večerašnju pobjedu proslavit ću na mnogo drugačiji način nego što sam proslavio pobjedu u Davis Cupu. U Bratislavi smo imali svoju svlačionicu i slavlje se nastavilo nakon što smo napustili teren. " - nastavio je Ljubo.

Naš najbolji tenisač napisao je kako mu je super bilo to što je igrao prvi meč dana, pa je znao točno u koje će vrijeme nastupiti.

Nakon meča Ljubo se susreo sa sponzorima, a zatim se vratio u hotel kako bi se što bolje pripremio za sutrašnji četvrtfinalni meč u kojem će igrati protiv Gillesa Mullera. Mullera smatra opasnim jer je u prvom kolu US Opena svladao Roddicka.

Pročitajte više