Ljubičić: Umag ima najsporije uvjete na svijetu, nemoguće je opaliti winner

IVAN LJUBIČIĆ doživio je poraz već u prvom meču na ovogodišnjem Croatia Openu u Umagu. U 2. kolu porazio ga je branitelj naslova Juan Carlos Ferrero sa 1:6, 6:3, 6:4.

> Samo Čilić može spasiti Umag: Ljubičić napunio tribine pa izgubio od Ferrera

> Haase: Čilića sam pobjeđivao kao junior, nadam se da nas kiša neće omesti

Naš tenisač dobro je krenuo i uvjerljivo uzeo prvi set, ali kasnije ga je mučio servis i Ferrero je njegove pogreške iskoristio za prolaz u četvrtfinale.

"Servis mi je bio ispod prihvatljive statistike. Imao sam veliku želju, ali nedostajalo mi je ritma. Nedostajao mi je servis na kojeg sam se uvijek mogao osloniti", rekao je nakon meča razočarani Ljubičić.

"Nakon duge pauze teško je zadržati koncentraciju dva sata. Prvi set je bio odličan, ali igrati na zemlji protiv igrača kao što je Ferrero radilo mi je dodatni pritisak i nervozu. Ferrero je u drugom setu promijenio taktiku, a ja sam razmišljao što da sad radim. Obojica smo iskusni i znali smo da jedan set ne donosi ništa", dodao je Ljubo koji je u trećem setu izgubio dva uzastopna servisa i nije bilo povratka.

"Bilo je nemoguće opaliti winner. Ovdje su najsporiji uvjeti na svijetu. Vlaga i šuplje lopte otežavaju igru", objašnjava hrvatski tenisač.

"Fizički se osjećam odlično, ali potrebno mi je još više mečeva. Moram i poraditi na servisu", rekao je Ljubičić kojem slijede nastupi u Kitzbuehelu, Cincinnatiju i na US Openu.

Ferrero: Prate me loši ulasci u mečeve, ali razmišljao sam pozitivno

Ferrero je na dobrom putu ka obrani naslova s obzirom da su ispali veliki konkurenti Ljubičić i Tommy Robredo, a više nema niti dvostrukog finalista Talijana Volandrija. Drugi nositelj Dolgopolov još je u igri, kao i Chela i Čilić koji svoje mečeve protiv Staracea, odnosno Haasea igraju u četvrtak.


Ferrero u četvrtfinalu ide na Berlocqa.

"Moram poraditi na ulasku u mečeve. U posljednje vrijeme prate me loši počeci. Planiram biti sto posto spreman za Berlocqa", rekao je Ferrer.

"Bilo je teško protiv Ljubičića, ali pozitivno sam razmišljao nakon prvog seta. Mentalno sam bio jak, potrudio sam se još više. Nisam očekivao da će treći set tako brzo završiti", dodao je.

"Volim biti ovdje, atmosfera mi se jako sviđa", zaključio je Španjolac.

Pročitajte više