Ljubičiću se poduplala vrijednost. Evo zašto to nije dobra vijest za Hajduk

Foto: Igor Kralj/Pixsell

MARIN LJUBIČIĆ, napadač Hajduka na posudbi u austrijskom LASK-u, igra u životnoj formi. U 13 prvenstvenih utakmica ove sezone zabio je devet golova te je trenutno treći strijelac lige. Ima i dvije asistencije, a u kupu je dao čak četiri gola u tri utakmice.

Sve to značajno je utjecalo i na procjenu njegove vrijednosti na Transfermarktu. Slavna stranica je ažurirala vrijednosti igrača i zanimljivo je vidjeti da je Marin Ljubičić sada procijenjen na 3.5 milijuna eura vrijednosti. To je porast od čak 133% otkad je stigao u Austriju jer je s Poljuda otišao kao igrač čija je vrijednost procijenjena na 1.5 milijuna eura.

To ga čini i petim najvrjednijim igračem Hajduka. Prema Transfermarktu, Marko Livaja vrijedi osam, a Filip Krovinović, Chidozie Awaziem i Stipe Biuk po pet milijuna eura. Šesti je Dario Melnjak kojeg Transfermarkt procjenjuje na 2.5 milijuna eura.

Ovo nisu nužno dobre vijesti za Hajduk. Podsjetimo, Ljubičić je u LASK stigao ovog ljeta na posudbu, a Austrijanci imaju opciju otkupa njegova ugovora za 2.5 milijuna eura. I dosad je bilo vjerojatno da će tu opciju iskoristiti, a sada kada imaju i svojevrsnu "vanjsku" potvrdu njegove vrijednosti, taj scenarij djeluje još vjerojatnije.

Pročitajte više