LOKOMOTIVA - DINAMO 0:1 Jedan od najljepših golova u povijesti HNL-a za +8

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U DERBIJU 14. kola Prve HNL Dinamo je u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu 1:0.

>VIDEO Napadač Dinama zabio jedan od najboljih golova u povijesti HNL-a

Bio je to sudar dvije vodeće momčadi Prve HNL, a pobjednika je odlučio fantastičan pogodak Brune Petkovića u 16. minuti. Kadzior je ubacio iz slobodnog udarca, a Petković zabio fantastičnim škaricama.

Lokomotiva je najbliže golu bila u 72. minuti kada je Krstanović glavom spustio za Radonjića, a ovaj je pucao iznad gola.

U ranije odigranom susretu Rijeka je u Puli pobijedila Istru 1961 2:1, ostvarivši treću pobjedu uz jedan remi u posljednja četiri kola.

Rijeka je povela već u 6. minuti, Heber je sjajno proigrao Čolaka koji je poentirao za vodstvo Rijeke. U 32. minuti gosti su povećali prednost Kvržićevim golom. Kada se činilo da će Rijeka lako privesti utakmicu kraju, Escoval je nespretno izgubio jednu loptu, a Komšić je izbio sam pred Slugu i zabio za 1:2. Uslijedilo je za goste nekoliko nervoznih minuta, ali Rijeka je na kraju sačuvala vodstvo i osvojila važna tri boda u borbi za vrh ljestvice.

Dinamo sada vodi s 36 bodova, Lokomotiva na drugom mjestu ima osam bodova manje, dok je Osijek treći s devet bodova zaostatka. Rijeka je na minus 12, a Hajduk ima čak 20 bodova manje.

Na začelju je Rudeš koji je u 14 kola osvojio tek dva boda.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više