Lokomotiva ga je 2018. pustila za siću. Sada odlazi iz Benfice i vrijedi 5 milijuna

Foto: Profimedia

CHIQUINHO (25), veznjak Benfice, nakon pet godina napušta portugalskog velikana kako bi na ljeto kao slobodan igrač potpisao za grčkog. Fabrizio Romano javlja da je igrač pravog imena Francisco Leonel Lima Silva sve dogovorio s Olympiacosom te da je nakon završetka sezone njegov igrač. 

Chiquinha su imali priliku upoznati i pratitelji hrvatskog prvenstva, premda se u njemu kratko zadržao nastupajući za Lokomotivu. Klub s Kajzerice je u zimskom prijelaznom roku 2017. iz portugalskog Leixoesa doveo tad 21-godišnjeg Chiquinha. Prema Transfermarktu, Lokomotivu je ovaj transfer koštao 200.000 eura, a mladi igrač potpisao je ugovor sa zagrebačkim klubom do ljeta 2021. godine. Odigrao je ukupno šest utakmica.

Lokomotiva ga je pustila za 150 tisuća eura. Ubrzo ga je Benfica kupila za 6 milijuna eura

"Portugalac Francisco Machado Chiquinho stigao je na Kajzericu u zimskom prijelaznom roku. Zbog razdoblja potrebnog za prilagodbu u novoj sredini, portugalski veznjak u polusezoni je u šest natjecateljskih utakmica odigrao 200 minuta. Chiquinho je napustio Lokomotivu te otišao na posudbu u portugalsku OAF Academicu. Želimo mu puno sreće i zdravlja!" riječi su kojima ga je Lokomotiva ispratila iz kluba.

Academica ga je nakon posudbe otkupila za 150 tisuća eura, a već idući dan prodala za 600.000 eura u Benficu. Bez da je tada za nju odigrao i minute, napustio je klub i otišao u Moreirense. Nakon što se ondje dokazao Benfica ga je ponovno kupila, tad za 6 milijuna eura, a danas je njegova vrijednost prema Transfermarktu 5 milijuna.

Prošle sezone zamijenio najskupljeg igrača u povijesti

Prošle sezone minutaža mu je bila promjenjiva i selio je s klupe na teren sve do trenutka kad je Benfica u zimskom prijelaznom roku za 121 milijun eura prodala Enza Fernandeza u Chelsea. Tada je Chiquinho ugrabio priliku i svoje mjesto u prvoj postavi momčadi koja je bila uvjerljivo vodeća u portugalskom prvenstvu te među osam posljednjih u Ligi prvaka.

Ljetos su ga htjeli Englezi i Talijani

Ljetos su bivšeg igrača Lokomotive željeli klubovi iz Engleske i Italije, ali on je ostao u Benfici. Tamo je ove sezone nastupio 16 puta, ali samo na dvije utakmice kao starter pa se odlučio na odlazak. 

Pročitajte više