hnl

LOKOMOTIVA - OSIJEK 0:3 Mierez s dva gola gurnuo Osijek na prvo mjesto

Foto: Pixsell

OSIJEK je u 17. kolu HNL-a pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj 3:0. Dva gola zabio je Ramon Mierez, a jedan Damjan Bohar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nenad Bjelica je u početnu postavu od prve minute stavio novog igrača Matu Miloša koji je na desnom boku zamijenio kartoniranog Igora Silvu. Na klupi Lokomotive debitirao je Jerko Leko i njegova momčad je odlično otvorila susret.

Lokomotiva je bila aktivnija i već u 5. minuti Chajia je dobro pucao, ali je Ivušić obranio. Osijek je u tim trenucima teško izlazio iz svoje polovice, a u 15. minuti je Chajia pobjegao obrani Osijeka, prebacio Ivušića, a na crti je morao izbijati Mile Škorić. No, gol se ne bi vrijedio jer je označeno zaleđe.

Osijek zabio dva gola nakon dva prekida

Osijek se mučio, ali je poveo iz prve prave prilike. U 18. minuti Bočkaj je ubacio iz kornera, Santini je očajno procijenio let lopte i ona je došla točno na glavu Mierezu koji zabija u prazan gol za 0:1.

Nakon gola se situacija na terenu potpuno promijenila i Osijek je počeo bez većih problema kontrolirati utakmicu. Papadopoulos je u 31. minuti srušio Miereza koji mu je bježao u kontru i dobio je žuti karton što će se pokazati bitnim nešto kasnije.

Osijek je susret prelomio u 34. minuti kad je nakon ubačaja iz kornera Cokaj s dvije ruke srušio jednog gostujućeg igrača i Bebek je nakon pregleda snimke dosudio penal. Rutinski ga je realizirao Ramon Mierez za svoj drugi gol na utakmici, a ukupno deseti ove sezone.

Ako je imala nekakve šanse u nastavku, Lokomotiva ih je izgubila u 48. minuti kad je Papadopoulos potpuno nepotrebno u jednom duel udario Miereza u lice i dobio drugi žuti karton.

To je potpuno ubilo igru domaćina koji apsolutno ništa nisu napravili do kraja, a Osijek je u 59. minuti zabio i treći gol. Bočkaj je krasno iskosa s desne strane gađao suprotni kut i pogodio stativu, a odbijenu loptu u prazan gol zabio je Bohar. Gosti su mogli do kraja zabiti još koji gol, ali je prvo Santini u 79. minuti sjajno obranio udarac Jugovića glavom, a dvije minute kasnije skinuo je čisti zicer Mierezu.

Pročitajte više