hnl

LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:1 Kastrati sam srušio očajnu Rijeku

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

LOKOMOTIVA je pobijedila Rijeku 2:1 u sklopu 20. kola HT Prve lige.

Apsolutni heroj Zagrepčana bio je Lirim Kastrati. Reprezentativac Kosova bio je dvostruki strijelac utakmice u Kranjčevićevoj. Probio je Riječane u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a potom i u 71. minuti. U oba slučaja očajno je reagirala riječka obrana, odnosno mladi lijevi bek Hrvoje Smolčić kojem je Kosovar dvaput pobjegao u kontri.

Rijeka je do pogotka došla u završnici susreta, i to potpuno slučajno. Raspopović je izveo slobodni udarac, a nesporazumom Kolingera i Grbića lopta je završila u mreži Lokomotive.

Lokomotiva je došla do pobjede u važnoj utakmici te se s ova tri boda uključila u borbu za Europu, dok su Riječani barem privremeno propustili šansu preuzeti drugo mjesto.

NK Lokomotiva Zagreb - HNK Rijeka Live Score

Rijeka je loše otvorila susret i u prvih petnaest minuta mogla je primiti dva gola. Prvo je Kastrati u petoj minuti tukao iz obećavajuće pozicije, ali mu je mladi vratar Ivor Pandur obranio zicer, da bi isto ponovio u 16. minuti, samo na udarac Marija Budimira.

Isto kao i u prvom dijelu sezone, sastav Simona Rožmana imao je problema s napadačkim dijelom igre, pogotovo na postavljenu i dobro organiziranu obranu Lokomotive. Riječani nisu dolazili do prilika, ali nisu se dobro ni branili. Kako je stoperski par činio neuigrani tandem Escoval-Velkovski, donedavno tek treća i peta opcija po hijerarhiji u klubu, Lokomotiva je radila dosta problema hrvatskom doprvaku.

Tek u 32. minuti stigli su gosti do dobre šanse. Hrvoje Smolčić lijepo je ubacio s lijeve strane, a Antonio-Mirko Čolak pucao je glavom, ali samo pokraj gola. I pred sam kraj prvog poluvremena Riječani su imali novu šansu, propustio ju je Murić, a u idućem napadu primili su gol.

Myrto Uzuni fantastičnom dugom loptom uposlio je Kosovara koji je pobjegao Velkovskom i Smolčiću te bez problema zatresao mrežu pokraj nemoćnog Pandura. 

U nastavku je Rijeka bila još lošija; već u 53. minuti Lokomotiva je mogla do udvostručenja vodstva. Fenomenalnu akciju u nekoliko poteza nije uspio završiti Mario Budimir iz stopostotne šanse. Njegov udarac iz neposredne blizine otišao je preko gola. Pokušavali su nešto Riječani, ali nikako nisu imali odgovor na granitnu obranu sastava Gorana Tomića, a onda ih je kaznila još jedna kontra.

Ovoga puta u ulozi asistenta bio je Mario Budimir, a Lirim Kastrati ponovno je pobjegao riječkoj obrani. Dogodilo se to u 71. minuti, Hrvoje Smolčić bio je u jednom trenutku bliži lopti, ali ga je Kosovac nadmudrio, pretvorio u tragičara, a sebe u heroja zagrebačke ekipe. Zaobišao je Pandura i zatresao mrežu - 2:0.

Rijeka je tek u završnici utakmice stigla do pogotka, i to sasvim slučajno, odnosno pomalo čudnim golom Momčila Raspopovića, čiji je ubačaj iskosa s desne strane završio u mreži pored neodlučnog vratara Grbića i stopera Kolingera. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više