HRVATSKI TRENERI

Lokomotiva se oprostila od trenera Tomića: Zadužio nas je, zauvijek smo mu zahvalni

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

LOKOMOTIVA je potvrdila ono o čemu smo jučer pisali. Goran Tomić odlazi s klupe prvoligaša s Kajzerice nakon nešto više od tri godine.

Tomić je jučer bio na pripremama u Medulinu, ali već bi ovog vikenda mogao otputovati u Kinu i preuzeti tamošnji Guangzhou City, što je Indexu jučer potvrđeno iz izvora bliskih Lokomotivi.

"Goran Tomić stigao je u Lokomotivu krajem 2017. godine, u nešto više od tri godine na Kajzerici priuštio nam je nezaboravne trenutke i velebne pobjede, pobjeđivali smo u više navrata sve najveće hrvatske klubove, prošlu sezonu završili smo kao viceprvaci uz odigravanje finala kupa.

U ove tri godine etablirao je mnoge mlade igrače koji su ostvarili iskorake u svojim karijerama, svi će se složiti kako je Lokomotiva svojedobno igrala najljepši i najatraktivniji nogometa u ligi.

Iako je pred svaki početak sezone trebao posložiti novu skupinu pojedinaca, kroz vrijeme je stvarao pravu respektabilnu momčad.

Goran Tomić je svojim rezultatima, znanjem, profesionalnošću ali i ljudskim kvalitetama zadužio NK Lokomotivu koja će mu biti zauvijek zahvalna.

Ovim putem želimo našem Goranu puno sreće u nastavku karijere!" objavila je Lokomotiva.

Tomićev odlazak ubrzao dolazak Jerka Leke

Umjesto njega na klupu bi trebao doći Jerko Leko, koji je i bio predviđen za budućeg trenera Lokomotive, ali iznenadni Tomićev odlazak ubrzao je taj posao.

Samostalno je vodio tri kineska kluba, bio je pomoćnik Erikssonu

Tomić već ima veliko iskustvo u kineskom nogometu. Od 2013. do 2016. vodio je Beijing Baxy, Tianjin Songjiang i Zhejiang Yiteng, a u sezoni 2016./2017. bio je pomoćnik Sven-Göranu Erikssonu na klupi Shenzhena.

Guangzhou City, odnosno bivši Guangzhou R&F, sezonu u kineskoj ligi završio je na 11. mjestu. U klubu su trenutno šestorica stranaca, među kojima bivša zvijezda Tottenhama Moussa Dembele, bivši srpski reprezentativac Duško Tošić i srpski Nizozemac Richairo Živković.

Bilić i Leko također su preuzeli kineske klubove

S klupom tog kluba nedavno su povezivali i Ivana Leku, no on je iz belgijskog Antwerpa otišao u Shanghai SIPG.

Angažman u Kini tri tjedna nakon otkaza u West Bromwichu dobio je i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, koji će iduće dvije godine voditi Beijing Guoan.

Pročitajte više