HNL

Lončarević: Rekao sam Mamiću "miči mi ga s očiju" i Kranjčar je sutra otišao u Hajduk

Screenshot: Index Studio

ILIJA LONČAREVIĆ u Indexovom je studiju prvi put detaljno otkrio dramatične okolnosti najkontroverznijeg hrvatskog transfera.

Trenerska legenda HNL-a uvela je Kranjčara u Dinamovu prvu momčad dok je ovaj još bio 17-godišnjak, a tri godine kasnije, kada se Lončarević vratio u Maksimir, zaradio je stigmu onog koji je Kranjčara potjerao iz Dinama.

Ovdje pogledajte kompletnu Lončarevićevu priču o Kranjčarevom odlasku iz Dinama:

"Cico je stalno bio nezadovoljan, a klinac je kod mene igrao 19 utakmica"

"Niku sam ja uveo u momčad u proljeće 2001., kada sam preuzeo Dinamo. Naravno, Cico je stalno bio nezadovoljan njegovom minutažom. Do idućeg proljeća kod mene je odigrao 19 utakmica. Nisam baš siguran da to nije dovoljno za klinca od 17 godina", prisjeća se Lončarević i ističe:

"Rekao sam Cici da Niko ima previše kila, a on mi je odbrusio da se ne miješam jer njegova žena brine o tome"

"Imao je problema s kilažom. Cico je neposredno prije smrti izjavio: 'Eh, da je barem Niko pazio na prehranu, imao bi bolju karijeru.' Međutim, to nikako nije htio priznati dok je Niko igrao. Bio je jako ljut kada sam ga pozvao na razgovor dok smo bili u karanteni da popričamo oko Nikine prehrane. Odbrusio mi je: 'Nemoj se ti miješati, moja žena brine o tome.'"

"Židak je predvodio kampanju da je Niko zakinut, ali činjenica je da je bio nespreman"

Situacija s Kranjčarem postajala je sve gora, govori Lončarević: "Otišao sam s trenerske pozicije i postao sportski direktor Dinama, dok je trener postao Ćiro, a odnosi Nike Kranjčara s jedne i svih ostalih u klubu s druge strane su bili loši. Novinari predvođeni pokojnim Židakom stalno su pisali da je Niko zakinut jer ne igra, ali on nije igrao samo zato što nije bio fizički dovoljno spreman."

"Nitko mi u 50 godina karijere nije rekao ono što mi je izgovorio Niko - igrač kojeg sam uveo u prvu momčad" 

Lončarević se u Dinamo vratio dvije godine kasnije, kada je razlaz s Kranjčarem bio neminovan: "Zatim sam otišao u Libiju i vratio se u Dinamo u studenom 2004., kada su već odnosi Nike i svih ostalih bili katastrofalni. Nakon par dana rekao mi je nešto što ne mogu vjerovati da sam čuo od igrača. Neugodno mi je i spomenuti što mi je rekao. Posebno da mi je to izgovorio igrač koji je kod mene debitirao u prvoj momčadi."

Ako vas zanima cijelo gostovanje Lončarevića i Hrvoja Štroka, još jedne legende HNL-a, u Indexovom podcastu, pogledajte ga ovdje: 

Pročitajte više