LONDON ZOVE Tri kluba vode borbu za Hrvata, Inter otkrio za koliko će ga prodati na ljeto

Foto: Getty Images / Guliver Image

PROŠLOG ljeta nije otišao, iako je bio na korak do transfera, ali bi zato ovog gotovo sigurno trebao napustiti Giuseppe Meazzu. Naravno, riječ je o Marcelu Brozoviću koji je prije šest mjeseci bio jako blizu odlaska u Juventus ili Chelsea. Međutim, Inter ga nije želio pustiti u Torino, dok s engleskim klubom nije uspio dogovoriti transfer.

Na kraju je reprezentativac Hrvatske ostao u Milanu i produžio ugovor do 2021. godine. 

No to danas u nogometu malo znači, a upravo o tome govore i pišu talijanski mediji koji su uvjereni u to kako će Brozović napustiti Inter i otići na Otok, gdje ga želi nekoliko klubova i spremni su se boriti za njega.

Prvi je tu Chelsea, čiji trener Antonio Conte nije odustao od 24-godišnjeg veznjaka. No tu su još dva londonska kluba, Arsenal i Tottenham koji su se i prije spominjali kao moguće destinacije bivšeg nogometaša Dinama. 

Brozović trenutačno vrijedi 22 milijuna eura, a Inter ga je spreman prodati za 25 milijuna eura. Trener Stefano Pioli ne vidi Hrvata kao startera u budućnosti i on se ne uklapa u njegove planove, baš kao i Joao Mario. Međutim, Portugalac je plaćen 45 milijuna eura i jednostavno mora dobiti priliku, dok je Brozović vrijedio 7,5 milijuna eura pa bi njegovim odlaskom Nerazzurri i zaradili. 

U formaciji 4-2-3-1 za Brozovića nema mjesta u Interu, što nije slučaj s Ivanom Perišićem koji je jedan od najboljih igrača talijanske momčadi i nema defenzivnih zadataka po lijevoj strani, već je bliže golu i trener mu u potpunosti vjeruje.

Talijanski mediji tvrde kako u Brozovićevu ugovoru postoji anti-Juve klauzula, po kojoj on ne može izravno otići kod Marija Mandžukića i Marka Pjace. Zato bi se njegov transfer trebao realizirati u Londonu, a hoće li postati igrač Chelseaja, Arsenala ili Tottenhama, pokazat će se u prijelaznom roku. 

Brozović je ove sezone odigrao 21 utakmicu za Inter (ukupno 1588 minuta) i zabio pet golova, uz četiri asistencije.

Pročitajte više