TRANSFERI

Lord Bendtner izazvao histeriju: Rasprodao dresove za 17 sati i srušio stranicu

Foto: FC Copenhagen

SPRDNJA može donijeti slavu i bogatstvo čak i onome tko je predmet te sprdačine. Nicklas Bendtner, posprdno prozvan Lord, najbolji je primjer za to. 

Robusni (194 cm) i iskusni (31) danski napadač najpoznatiji je po tome da mu je karijera, osim jedne sezone u Rosenborgu, obilježena promašajima na terenu te incidentima izvan njega. Bendtner je igrao za Arsenal, Wolfsburg i Juventus, ali navijači tih klubova na spomen njegova imena se smiju ili vrte glavom.

Zato što je gotovo jedina uspomena vezane za njegove golove ona kako slaveći zgoditak skida gaćice na kojima je logo kladionice, dok se zato dobro sjećaju njegovog bahaćenja ("Zar vi ne znate tko sam ja? Mogu kupiti cijelu ovu pizzeriju"), vožnje u pijanom stanju i posljedičnog izbacivanja iz reprezentacije, izbacivanja iz njemačkog kluba zbog nediscipline, lomljenja vilice taksistu i objavljivanja golišavog videa s djevojkom.

Sve to donijelo je Bendtneru sljedbu fanatično odanih fanova i spomenuti naslov, a on je sprdačinu na svoj račun zdušno prihvatio. Zato je Lordov povratak u domovinu nakon čak 15 godina izazvao ludnicu među navijačima Copenhagena. Bendtner je za danskog prvaka potpisao na samom kraju prijelaznog roka, prije dva dana, i time pokrenuo histeriju.

Dres s njegovim imenom iznad broja 32 razgrabljen je u svim klupskim dućanima u roku od 17 sati, a Copenhagenov webshop srušio se uslijed navale svih onih koji su ga požurili naručiti putem interneta. 

Zato je Bendtnerov novi klub objavio na društvenim mrežama: "Za Bendtnerovim dresom vlada nezabilježen interes. Nešto ovakvo se nikada nije dogodilo. U rekordnom roku smo rasprodali sve njegove dresove i odmah smo naručili još veći kontingent novih. Zato navijače molimo za tjedan ili dva strpljenja dok ne dođu u prodaju."

Pročitajte više