Loše vijesti za Dinamo. Europski suparnik se jako pojačao u zadnjim minutama mercata

Foto: Profimedia

DVA TJEDNA prije utakmice nokaut-runde Konferencijske lige protiv Dinama Betis se jako pojačao. Doveo je tri igrača, i to ne samo zadnjeg dana nego zadnjeg sata zimskog prijelaznog roka. Ionako jaku momčad - koja je trenutno sedma u La Ligi, dok je play-off Konferencijske lige izborila tako što je bila treća u skupini Europa lige s Rangersima, praškom Spartom i ciparskim Arisom - Betis je prilično osnažio u dramatičnim okolnostima.

Marca, najčitaniji španjolski sportski medij, posvetila mu je naslov velikog teksta o učinku tamošnjih klubova u prijelaznom roku koji je završio u ponoć: "Betis, vladar kraja prijelaznog roka."

Ispod njega piše: "Betis je nevjerojatnom završnicom zaključio zimsko trgovanje nogometašima sa svršenim učinkom. Minutu prije 23 sata službeno je završio transfer napadača Chimyja Avile (29) iz Osasune. Tako su okončani teški pregovori između klubova. Betis za Chimyja plaća 4 milijuna eura fiksno i 2 milijuna eventualno, ako se ostvare uvjeti za bonuse.

I onda je krenula ludnica u Betisu. Pola sata prije ponoći i kraja prijelaznog roka Betis je registrirao ofenzivnog veznjaka Pabla Fornalsa (27). Kupio ga je od West Hama za 6 milijuna eura fiksno i 4 milijuna eura bonusa. Ali to nije bilo sve jer je, 15 minuta nakon što je tržište zatvoreno, La Liga objavila da je Betis na vrijeme uspio registrirati i napadača Cedrica Bakambua (32), koji je kupljen od Galatasaraya za 5 milijuna eura."

As također slavi spektakularan finiš seviljskog kluba u zimskom prijelaznom roku. "Betis je u zadnji tren stavio višnju na vrh torte zimskog tržišta. Mislili smo da su Chimy i Fornals potpisali dramatično, ali onda je Betis nevjerojatno uspio dovesti i treće last minute pojačanje. Bakambu je registriran sa sirenom."

Betis dočekuje Dinamo 15. veljače u prvoj utakmici baraža za eliminacijsku fazu Konferencijske lige. Uzvrat je na Maksimiru sedam dana kasnije.

Pročitajte više