Lovac na wonderkidove divi se hrvatskim stoperima: Luda količina talenta

Foto: Profimedia

JACEK KULIG ugledni je lovac na talente te jedan od najboljih i najupućenijih skauta, koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi. Poljak je naročito orijentiran prema državama istočne i jugoistočne Europe, a jedno vrijeme radio je i kao skaut portugalskog prvoligaša Famalicaa. 

Kulig putem svojih profila na društvenim mrežama često piše i o hrvatskim igračima, a sada je sastavio listu 23 najbolja hrvatska stopera do 23 godine starosti i uz nju zaključio da se radi o nevjerojatnoj količini talenta kojima Hrvatska raspolaže na jednoj poziciji.

Najpoznatija imena na listi su reprezentativci Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Josip Stanišić, a tu su i Hajdukove nade Luka Vušković i Dominik Prpić te mladi dinamovci Mauro Perković, Boško Šutalo, Maro Katinić i Moreno Živković.

Među rijetkim igračima koji igraju izvan Hrvatske na listi su se našli i Kölnov Nikola Soldo i 18-godišnji Rocco Žiković, koji je prije dvije godine iz Istre prešao u Red Bull Salzburg, a trenutno igra za juniorsku ekipu i rezervni sastav Liefering u drugoligaškom rangu.

sd

Pročitajte više