HRVATSKI NOGOMETAŠI

Lovren u derbiju otišao u prazno i primio gol, a onda se iskupio tako što je zabio

Screenshot: Twitter

DERBI osmog kola ruskog prvenstva u Moskvi igrali su petoplasirani Spartak i vodeći Zenit (1:2). Domaćin je u 21. minuti poveo 1:0 golom Aleksandera Soboleva. On je efektno zabio nakon što je lijepo prsima smirio loptu i onda je poslao na desnu stranu. Zatim je utrčao pred gol, gdje ga je poslužio Martins Pereira. 

Soboleva je čuvao Zenitov stoper i kapetan Dejan Lovren, ali Spartakov napadač atraktivno se oslobodio čuvara. Lovrena je okrenuo tako što je loptu primio petom. Hrvatski kapetan ruske momčadi time je otišao u prazno, a nakon što je Lovrena poslao u pogrešnom smjeru, Sobolev je ostao sam i snažno zakucao loptu u gol. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE LOVREN OTIŠAO U PRAZNO, A LOPTA U GOL

Međutim, Lovren se odlično iskupio za ovaj odlazak u prazno kod Spartakovog gola. U 48. minuti je postigao gol za 1:1. Bio je to bizaran zgoditak jer nakon ubačaja iz kornera Lovrenov pokušaj glavom se čudno odbio u gužvi. On je krenuo na loptu, ali nije vidio gdje je. Ipak, odlično se snašao jer na vrijeme se okrenuo i zahvatio ju je nogom te tako zabio. Njegov suigrač Andrej Mosotovoj je u 60. minuti zabio za preokret Zenita, vodstvo 2:1, što je bio i konačan rezultat. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE LOVREN ZABIO

Pročitajte više