DINAMO KIJEV

Lucescua potjerali iz kluba nakon 4 dana, a on se vratio. Sad želi Hrvata u stožeru

Foto: EPA/Screenshot

PREOKRET u Kijevu, Mircea Lucescu se predomislio i ipak će voditi Dinamo.

Podsjetimo, legendarni rumunjski trener prije šest dana je preuzeo Kijevljane, no onda su ga navijači Dinama žestoko vrijeđali i tako ujedno i potjerali jer je 12 godina karijere proveo kao trener Šahtara nakon čega se on odlučio povući.

Međutim, utjecajni gazda Igor Surkis uspio ga je nagovoriti da ostane na klupi pa se 74-godišnjak vratio u Kijev. 

Lucescu se odlučio vratiti, pomoćnik bi mu trebao biti Vukojević

Prema pisanju tamošnjih medija, pomoćni trener bi mu trebao biti Ognjen Vukojević koji je u kijevskom Dinamu igrao od 2008. do 2015. godine.

To, zasad, ne bi trebalo utjecati na Vukojevićeve funkcije u HNS-u gdje radi kao skaut izbornika Zlatka Dalića, ali i izbornik U-20 reprezentacije. Postojala je čak i informacija da bi Vukojević mogao postati sportski direktor ukrajinskog velikana, no zasad bi trebao početi kao asistent Rumunju.

U međuvremenu, protesti u Kijevu se nastavljaju - navijači žestoko skandiraju protiv Lucescua i nikako ga ne žele u klubu.

Lucescu nakon prvog odustajanja: Ne mogu raditi ako me mrze

Nakon prvog odustajanja Lucescu se ovako pravdao:

"Nikad nisam bio kukavica, prihvatio sam sve sportske izazove. Prešao sam iz Galatasaraya u Bešiktaš ili iz Dinama iz Bukurešta u Rapid Bukurešt. Ti su klubovi bili veliki rivali, ali navijači su me svugdje dočekali otvorenih ruku. Ne mogu prihvatiti vlastite navijače koji djeluju protiv interesa kluba. Moj dolazak u Dinamo Kijev nema nikakve veze s vrijednošću ugovora, novac mi je bio posljednja briga. Htio sam se vratiti nogometu u Ukrajini, gdje sam doživio toliko zadovoljstva, ponovno osjetiti tu atmosferu. Nažalost, to nije bilo moguće'', kazao je za GSP.

Lucescu je sa Šahtarom u 12 godina osvojio osam prvenstava, sedam kupova i Kup Uefe 2009. Darijo Srna je godinama bio kapetan te momčadi.

Dinamo nije bio prvak od 2016., zadnja četiri naslova pripala su aktualnom prvaku Šahtaru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više