Luda završnica slaloma na SP-u, Zubčić odradio fantastičnu drugu vožnju

Foto: EPA-EFE

HENRIK KRISTOFFERSEN je u ludoj završnici slaloma osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u francuskom Courchevelu. Norvežanin je nevjerojatnom drugom vožnjom slavio ispred druge senzacije, Grka A.J.-a Ginnisa, dok je bronca pripala Alexu Vinatzeru. Sjajni Filip Zubčić imao je drugo vrijeme druge vožnje, što mu je donijelo odlično 11. mjesto.

U prvoj vožnji Manuel Feller bio je fantastičan i bio je čak 91 stotinku brži od Kristoffersena, ali je onda ostvario tek 21. vrijeme u drugoj vožnji i završio je na sedmome mjestu. Filip Zubčić bio je vrlo spor u prvoj vožnji, sa sekundom i 44 stotinke iza Fellera, što mu je bilo dovoljno tek za 24. vrijeme, ali je u drugoj vožnji bio sjajan.

Prava je šteta da nije bio malo bolji u prvom laufu jer je gotovo savršeno skijao u drugom te je utrku završio sa 73 stotinke zaostatka za potpuno neočekivanim pobjednikom. Preostala trojica hrvatskih skijaša, Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović, nisu se plasirala u drugu vožnju. 

Veliku senzaciju napravio je i Grk A.J. Ginnis koji je u prvoj vožnji bio drugi, a taj odličan nastup potvrdio je i u drugoj vožnji i došao do senzacionalne srebrne medalje. Ginnisova karijera bila je obilježena ozljedama i operacijama, a 2020. ispao je iz američke reprezentacije te je preko oca uzeo grčko državljanstvo i nastavio skijati za tu zemlju.

Pročitajte više