HNL

Luda završnica u juniorskoj HNL. Četiri ekipe mogu do titule i Lige prvaka

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

KADA SU juniori Hajduka svladali Dinamo u derbiju pet kola prije kraja prvenstva, činilo se kako im je titula i plasman u juniorsku Ligu prvaka nadomak ruke. Ipak, poraz od Gorice zakomplicirao je stvari i čak trima momčadima donio je realne šanse za naslov prvaka Hrvatske.

Podsjećamo, Gorica je slavila protiv Hajduka 1:0 pogotkom koji je zabio Caio Cruz u 5. minuti. Ipak, susret je obilježila velika tučnjava između trenera zbog čega je susret prekinut na 12 minuta. Sven Raić s jedne te Ivica Roguljić i Marijan Budimir s druge strane zaradili su crvene kartone.

Taj rezultat približio je Goricu Hajduku, ali je dao i realnu šansu dvjema zagrebačkim momčadima - Dinamu i Lokomotivi - da u sezoni u kojoj se činilo da je gotova ipak stignu do željenog mjesta u najelitnijem međunarodnom nogometnom natjecanju.

Hajduk i dalje drži sve u svojim rukama. Iduće kolo mu je ključno

Četiri kola prije kraja Hajduk sve ima u svojim rukama. Dva boda je ispred Gorice, pet ispred Dinama i sedam ispred Lokomotive s tim da zagrebački klubovi imaju jedan susret manje u odnosu na dva najbolje plasirana kluba.

Sljedeći vikend mogao bi biti ključan za Hajduk koji kod kuće dočekuje Lokomotivu i pobjedom bi jednog konkurenta direktno izbacio iz utrke za titulu, ali i riješio najtežeg suparnika do kraja prvenstva. Hajduk još gostuje u Varaždinu i Dugopolju te dočekuje Rudeš.

Dinamo će nakon gostovanja u Istri dočekati Bjelovar, a onda mu slijede dva vrlo bliska gostovanja, kod Orijenta i Rijeke. Gorica mora igrati još s Rijekom, Istrom, Slaven Belupom i Bjelovarom te će se nadati pomoći Lokomotive u idućem kolu. Čitavu tablicu možete pogledati OVDJE.

Podsjećamo, Hajduk je aktualni prvak. U Ligi prvaka je imao zapažen nastup u kojem je stigao na korak do osmine finala. Ipak, na Poljudu je poslije utakmice bez golova Atletico Madrid prošao dalje na penale.

Raspored do kraja:

26. kolo

Lokomotiva - Rudeš

Dinamo - Slaven Belupo

27. kolo

Hajduk - Lokomotiva

Istra - Dinamo

Slaven Belupo - Gorica

28. kolo

Lokomotiva - Slaven Belupo

Dinamo - Bjelovar

Varaždin - Hajduk

Gorica - Istra

29. kolo

Bjelovar - Gorica

Istra - Lokomotiva

Rijeka - Dinamo

Hajduk - Rudeš

30. kolo

Orijent - Dinamo

Dugopolje - Hajduk

Lokomotiva - Bjelovar

Gorica - Rijeka

Pročitajte više