Ludi derbi u Sevilli. Brutalni prekršaji, autogol, tri isključenja i golčina Srbina

Foto: Profimedia

BETIS i Sevilla su u ludom gradskom derbiju 13. kola La Lige odigrali 1:1. Domaćini su poveli u 43. minuti autogolom Jesusa Navasa, bod Sevilli donio je Nemanja Gudelj u 82. minuti, ali susret su obilježili brutalni startovi i čak tri crvena kartona.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SVE DETALJE S UTAKMICE

U susretu punom tenzija prvi su pukli gosti i to u 38. minuti kad je Gonzalo Montiel nevjerojatnim startom srušio Morena. Igrač Betisa prošao je po lijevoj strani na centru igrališta, a Argentinac mu je džonom ušao u koljeno. Moreno je pao, sudac je prvo Montielu dao samo žuti karton, ali je nakon pregleda snimke promijenio odluku i isključio ga. Nasreću, Moreno je prošao bez teže ozljede.

Navas ušao i zabio autogol

Pet minuta kasnije gostima se ozlijedio Rafa Mir te ga je zamijenio Jesus Navas koji je u prvom dodiru s loptom zabio nespretan autogol. Sevillin bek natrčao je na odbijenu loptu i poslao je u vlastite rašlje, Bono je pokušao zaustaviti njegov pokušaj, ali nije uspio.

Betis je kontrolirao susret i vodio, ali je u sudačkoj nadoknadi i on ostao s igračem manje. Nabil Fekir je u duelu s igračem Seville udario protivnika u glavu prvo jednim, a onda i drugim laktom. Sudac ni to isprva nije vidio, ali je Francuzu pokazao crveni karton nakon što je pregledao snimku.

Najbrutalniji prekršaj bio je onaj Borje Iglesiasa u 49. minuti koji je ničim izazvan na centru igrališta nagazio protivnika po tetivi. Nije bilo namjere u startu Iglesiasa, ali samo slučajno nije teže ozlijedio Jordana. Ni za taj start sudac nije pokazao izravni crveni karton, već je to napravio tek nakon pregleda snimke.

Gudelj zabio golčinu pa skoro još jednu

Betis s devet igrača nije izdržao do kraja, a Sevilla je do boda došla u 82. minuti fantastičnim golom Nemanje Gudelja. Srpski reprezentativac dobio je loptu na 25 metara od gola i onda strašnim udarcem pogodio same rašlje za 1:1. Gudelj je tri minute kasnije umalo na isti način potpuno okrenuo utakmicu, ali je s gotovo iste pozicije uzdrmao gredu.

U petoj minuti sudačke nadoknade Gudelj je dobio odličnu povratnu loptu na 15 metara od gola, ali je Bravo odlično obranio njegov udarac i spasio svoju momčad. Betis je ostao na četvrtome mjestu s deset bodova manje od vodećeg Reala dok je Sevilla na očajnom 17. mjestu.

 

Pročitajte više