"Ludi Joe" uvršten na popis najomraženijih igrača Bundeslige

NAJTIRAŽNIJI njemački dnevnik Bild, uz mišljenje nekolicine bundesligaških nogometaša, sastavio je popis 10 najnepopularnijih likova u njemačkome klupskom nogometu.

Bundesligaške igrače najviše živcira obrambeni nogometaš Karlsruhea Maik Franz (26), a na visoko sedmo mjesto Bild je stavio hrvatskog reprezentativca Joea Šimunića (30).

Napadač Stuttgarta i njemačke reprezentacije Mario Gomez nakon nedavnog dvoboja njegove momčadi s KSC-om nazvao je Franza pred Premiereovim kamerama “šup...”. Malo potom javio se odlični brazilski napadač Magathova Wolfsburga Grafite rekavši da se Gomez nije mogao izraziti preciznije.

Kakav je Franz na travnjaku, najbolje je objasnio Eintachtov Grk Ioannis Amanatidis.

"Doista ne znam što se događa u glavi tog čovjeka. Vjerojatno je problem upravo u tome da se ne događa ništa", izjavio je Grk preciziravši:

"On konstantno vrijeđa i provocira. No, to što govori nema veze sa zdravom pameću, to su uglavnom nevjerojatne gluposti. Osim toga, udara gdje stigne. Neće propustiti niti jednu priliku opaliti vas po petama, nagaziti namjerno na prednji dio stopala ili zabiti lakat pod rebra.

O Joeu Šimuniću autori nisu podastrijeli nikakvu izjavu suparničkih igrača. Bila im je dovoljna snimka njegova “preciznog kung fu udarca" od kojeg je Werderov nogometaš Schulz zaradio modricu na oku.

"Također, Hrvat redovito 'puca po šavovima'. Hertha je isključivo zbog njega morala angažirati mentalnog trenera. Drukčije nisu mogli kontrolirati njegove emocije na travnjaku", stoji u obrazloženju.

Na devetom mjestu nepopularnih među bundesligaškim nogometašima je Oliver Kahn, dok Top 10 zaključuje Werderov Brazilac Diego, sa 125 pretrpljenih prekršaja u 24 kola najfauliraniji igrač lige. Mnogi od tih prekršaja, tvrde njegovi suparnici, to, međutim, nisu!

"S Diegom je uvijek isto. Uđeš sto puta s njim u duel i on će sto puta pasti na travnjak", izjavio je o Diegu Mark van Bommel, onače drugoplasirani na ljestvici.

Najomraženiji bundesligaški igrači po Bildovu sudu:

1.Maik Franz (Karlsruhe)

2.Mark van Bommel (Bayern)

3.Vragel da Silva (Energie)

4.David Jarolim (HSV)

5.Altin Lala (Hannover)

6.Victor Agali (Hansa)

7.Joe Šimunić (Hertha)

8.Thomas Zdebel (Bochum)

9.Oliver Kahn (Bayern)

10.Diego (Werder)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više