Ludi kraj utakmice Genoe i Milana. Ovako nešto dogodilo se tek drugi put u povijesti

Screenshot: Arena Sport

MILAN je u utakmici osmog kola talijanske Serie A pobijedio Genou 1:0 te se tako opet popeo na vrh ljestvice. Milanu je ovo bila sedma pobjeda u osam utakmica, izgubio je samo od gradskog rivala Intera. Jedini pogodak u utakmici zabio je Christian Pulisic u 87. minuti.

Zanimljiv je bio kraj utakmice, u kojem je golman Milana Mike Maignan dobio crveni karton duboko u sudačkoj nadoknadi jer je koljenom u letu udario protivničkog igrača. Kako je trener Milana Stefano Pioli istrošio sve zamjene, na gol je stao centarfor Olivier Giroud.

Kaotična završnica

Genoa je imala slobodni udarac, Giroud je postavio živi zid, a pucao je Gudmundsson. Pogodio je blok, a lopta se odbila u gredu. Francuski centarfor u dresu vratara gledao je u gredu. Nakon kornera je došao pred gol Milana i golman Genoe Martinez, koji je dobio nakon te akcije drugi žuti.

Utakmica je ušla u 106. minutu, a Giroud je sjajno reagirao kao golman, na samom kraju izbio je loptu ispred nekoga od igrača Genoe. Da Francuz nije izašao na tu loptu, vjerojatno bi domaćini zabili za izjednačenje.

Giroud: Uokvirit ću Maignanov dres

"Nikad nisam ovako nešto iskusio. Odlično sam obranio ovo na kraju, ali bio sam i sretan jer je lopta pogodila gredu. Borili smo se kao lavovi i zasluženo pobijedili. Bio sam hrabar i stao na gol kad je trebalo. Maignanov dres sad ću uokviriti", rekao je nakon utakmice Giroud za Sky Sport.

Ova će utakmica ući u anale talijanskog nogometa. Samo se jednom u povijesti dogodilo da su oba golmana isključena u talijanskoj ligi. Bilo je to na utakmici Intera i Torina 1992. godine, kad su crvene kartone dobili Abate i Marchegiani.

 

Pročitajte više