LUDNICA NA KUTIJI Najbolji hrvatski igrač se poskliznuo kod odlučujućeg sedmerca, MNK Cvjetno prvak

Foto: MNK Cvjetno Poliklinika Milojević

ZAVRŠENO je i 47. izdanje najvećeg i najprestižnijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, kultne Kutije šibica. Nakon gustog i napetog finala, ekipa MNK Cvjetno Poliklinika Milojević osvojila je naslov ispred Biberon-Amarene.

Bio je ovo nastavak svojevrsnog rivalstva koje postoji i u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi, s obzirom na to da za Cvjetno Polikliniku Milojević igra čak osam sadašnjih te tri bivša igrača Futsal Dinama (vodeće ekipe prvenstva), dok za Biberon-Amarenu nastupaju proslavljeni igrači Split Tommyja.

Nakon što je zagrebačka momčad odigrala sjajno prvo poluvrijeme, favorizirani Splićani su u drugom dijelu imali inicijativu te je vratnica u dva navrata spasila vrata Gorana Škorića. S obzirom na to da nije bilo golova, pristupilo se izvođenju sedmeraca. Precizni su za Cvjetno bili Kristijan Grbeša i Hrvoje Penava, dok je Marinko Šamija bio precizan za Biberon-Amarenu, dok je Antu Ćorluku zaustavio okvir vrata.

Tada je uslijedila dramatična zadnja serija. Najprije je Franko Bilić obranio sedmerac Matiji Caparu za titulu pa je ponajbolji hrvatski igrač i reprezentativac Tihomir Novak dobio šansu za izjednačenje. Međutim, Novak se poskliznuo i poslao loptu visoko preko gola što je značilo kako je ekipa Cvjetno Poliklinika Milojević nakon lanjskog poraza u finalu nakon sedmeraca napokon stigla do trofeja. 

U ženskoj konkurenciji pobjednice su igračice MNK Alumnus SC Flegara koje su u finalu slavile protiv ŽMNK MC Plus DC Grzela Fotex Sveta Nedjelja s visokih 5:0. Dvaput su pogađale Tomislava Matijević i Mateja Zver, dok je jednom precizna bila Martina Krog.

Turnir veterana okončan je pobjedom ekipe Matan Nekretnine Senjak. Oni su golom Mate Dragičevića, kultnog prebjega iz Dinama u Hajduk, te autogolom Stjepana Jukića slavili protiv Sofre s 2:0.

Kao malu zanimljivost valja izdvojiti činjenicu da je Cvjetno stiglo do titule nakon što je u posljednje tri nokaut utakmice slavilo poslije sedmeraca. Također, njihovoj vedeti Matiji Caparu ovo je čak sedma osvojena Kutija u životu.

Pročitajte više