Ludnica u Indoneziji: Hrvat s 2 gola donio klubu naslov prvaka nakon 17 godina

Foto: Screenshot (Streamable)

HRVATSKI napadač Marko Šimić najzaslužniji je za prvi naslov indonezijskog prvaka Persije Jakarte nakon 17 godina.

Naime, u posljednjem 34. kolu odlučivao se pobjednik prvenstva. Jakarta je imala bod prednosti ispred Makassara i trebala joj je pobjeda kod kuće protiv 16. ekipe prvenstva Mitre Kukar kako ne bi ovisila o ishodu utakmice Makassara protiv posljednjeg PSMS-a.

Teže od očekivanog, Persija je pobijedila 2:1, a Šimić je postigao oba gola na utakmici. Prvi je zabio u 17. minuti iz penala koji je sam izborio, a za 2:0 je pogodio glavom u 59. minuti na veliku radost više od 70 tisuća navijača Persije. Gosti su potom u 71. minuti promašili jedanaesterac, a u 88. minuti ipak su uspjeli smanjiti rezultat. Igralo se još tri minute sudačke nadoknade, ali rezultat se nije promijenio i Jakarta je mogla početi slaviti. 

Hrvatski napadač završio je prvenstvo s 18 golova, a u posljednja četiri kola zabio je pet komada. Jakarta je prvak Indonezije bila jednom, 2001. godine, a sada je osvojila naslov u godini kada klub slavi 90. rođendan. 

30-godišnji Šimić nogomet je počeo igrati u omladinskim pogonima Rijeke i Zagreba. Od hrvatskih klubova još je kratko igrao u Lokomotivi i Inter Zaprešiću, nakon čega je karijeru gradio u klubovima Vijetnama i Malezije, ali čini se da je pravi dom pronašao u Indoneziji.

Pročitajte više