LUDNICA U LOS ANGELESU Astrosi osvojili prvi World Series pa plakali od sreće i prosili djevojke na terenu

Foto: Getty Images/Guliver Image

HOUSTON Astrosi pobijedili su noćas u gostima Los Angeles Dodgerse 5:1 u sedmoj utakmici finala doigravanja američke bejzbol lige i tako osvojili prvi World Series u 55-godišnjoj povijesti kluba.

U jednoj od najboljih finalnih serija u povijesti nijedna momčad nije imala prednost od dvije pobjede, a čak tri utakmice su bile riješene u zadnjem ili dodatnim ininzima. Astrosi su imali meč loptu na svojem stadionu prije tri dana, ali su izgubili 3:1 da bi naslov osvojili noćas na Dodger Stadiumu.

Očekivano, igrači Houstona su euforično proslavili veliki uspjeh za klub i grad, koji je ovog ljeta devastirao uragan Harvey. Astrosi su na dresovima nosili i mali znak podrške svojem gradu, a neke utakmice ove sezone morali su igrati na Floridi zbog elementarne nepogode.

Nakon što su izbacili zadnjeg udarača Dodgersa, Astrosi su potrčali jedni drugima u zagrljaj, neki su i plakali, a shortsrop Carlos Correa je kleknuo na terenu i zaprosio svoju djevojku. Rekla je "da"!

Inače, ovo je bilo prvo finale nakon 1970. godine u kojem su igrale dvije momčadi s najmanje 100 pobjeda u regularnoj sezoni. Dodgersi su imali 104, a Houston 101. Ukupno su raspalili 25 home-runova, što je najviše u povijesti World Seriesa.

"Houston, znate što? Vi ste grad prvaka", rekao je menadžer Astrosa A.J. Hinch na televiziji Fox nakon pobjede.

Astrosi su tako postali prvi klub iz Houstona koji je osvojio neku od velikih liga, ako ne računamo MLS. Zadnji prvaci bili su Houston Rocketsi, koji su osvojili NBA 1995. godine.

Pročitajte više