NBA

Luka Dončić ostao bez nagrade za igrača koji je najviše napredovao

Foto: Getty Images

KRILNI igrač New Orleans Pelicansa Brandon Ingram osvojio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi ove sezone.

U izboru je osvojio 326 bodova, 31 više od Miamijeva centra Bama Adebaya, a Luka Dončić bio je treći sa 101 bodom.

Dončić naposljetku nije bio ni blizu nagrade za koju su mnogi smatrali da mu treba pripasti jer je fantastičnu rookie sezonu nadogradio uzletom među najbolje košarkaše svijeta i postao stroj za triple-doubleove.

Nakon što je u prvoj sezoni postizao 21,2 poena, 7,8 skokova i 6,0 asistencija, u drugoj je prosjeke podigao na 28,8 koševa, 9,4 skoka i 8,8 asista, iako je na terenu provodio samo 1,4 minute više. Osim toga, odveo je Dallas do prvog doigravanja nakon četiri godine.

Ingram se u svojoj četvrtoj sezoni prometnuo u jednog od najboljih strijelaca lige s prosjekom od 23,8 koševa, kojima je dodao 6,1 skok i 4,2 asistencije, iako se napredak u odnosu na prošlu (18,3 poena, 5,1 skok, 3,0 asistencije) može pripisati puno većim ovlastima u Pelicansima, u koje je stigao prošlog ljeta iz LA Lakersa u trejdu za Anthonyja Davisa.

Četvrto mjesto u izboru pripalo je Jaysonu Tatumu iz Bostona, peto Devonte'u Grahamu iz Charlottea, šesto Shaiju Gilgeous-Alexanderu iz Oklahoma Cityja, a prošlogodišnji dobitnik Pascal Siakam iz Toronta završio je sedmi s 13 bodova.

U izboru je sudjelovalo 100 izabranih članova medija, koji su glasove davali po trojici igrača dodjeljujući im pet, tri ili jedan bod.

Pročitajte više