Luka Dončić prvi put ostao bez poena u NBA utakmici

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ ozlijedio se već u četvrtoj minuti utakmice svojih Dallas Mavericksa u Phoenixu i prvi put u NBA karijeri završio susret bez poena. Prije ozljede stigao je samo promašiti dva šuta i uhvatiti jedan skok. Unatoč njegovu izostanku, Mavsi su uspjeli pobijediti Sunse 99:95.

Slovenac je stradao nagazivši na stopalo suparničkog igrača te je odmah otišao u svlačionicu. Dijagnosticirano mu je istegnuće gležnja, ali prvi pregled pokazao je da nema značajnih oštećenja, što znači da ne bi trebao dugo izbivati s terena. No ovu utakmicu nije mogao završiti, što ga je koštalo gubitka uloge vodećeg strijelca lige jer mu je prosjek pao s 33.8 na 33.0 poena, pa ga je na vrhu preskočio Joel Embiid (33.4).

Dončićevu ulogu savršeno je preuzeo Spencer Dinwiddie postigavši 36 poena, devet asistencija i šest skokova. Sunse su predvodili Chris Paul i Cam johnson s po 22 poena, a Deandre Ayton ubacio je 19 uz 20 skokova. Povratak Aytona u petorku značio je manju ulogu za Darija Šarića, koji je u igri proveo nepune tri minute bez ikakvog pozitivnog učinka.

Bogdanović i Zubac ubacili po 11 poena

Ni ostali hrvatski NBA igrači nisu imali večer za pamćenje što se tiče individualnog učinka, ali obojica su proslavila pobjede svojih momčadi. Bojan Bogdanović šutirao je samo 4/15 na putu do 11 poena, kojima je dodao šest skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

U njegovu se učinku najviše ističe ta blokada jer im Bogdanović zaista nije sklon. Ovo mu je bila tek peta u sezoni, ali treća u posljednjih pet utakmica. U 650 utakmica karijere Bogdanović je samo 47 puta blokirao protivnike, a u prošloj sezoni samo jedanput.

Irving preskočio Dražena Petrovića

Njegov slabiji učinak nadoknadio je ostatak momčadi jer je čak osam igrača ostvarilo dvoznamenkasti učinak, a Pistonsi su senzacionalno slavili u Brooklynu 130:122. Netsi su i dalje bez Kevina Duranta, a 40 poena Kyrieja Irvinga nije im bilo dovoljno za pobjedu, ali Irvingu je bilo dovoljno da preskoči Dražena Petrovića na 24. mjestu vječne liste strijelaca Netsa.

LA Clippersi razbili su San Antonio 138:100, a Ivica Zubac cijelu je utakmicu imao probleme s prekršajima pa je za 20 minuta postigao 11 poena (šut 4/5, slobodna bacanja 3/6), pet skokova, dvije blokade i jednu izgubljenu loptu.

Osim Pistonsa, za još jedno veliko iznenađenje pobrinuli su se New York Knicksi svladavši u gostima nakon produžetka vodeću momčad Istoka Boston Celticse 120:117.

Rezultati:

Boston - New York 117:120 (pr.)
Brooklyn - Detroit 122:130
Charlotte - Chicago 111:96
Houston - Cleveland 95:113
Phoenix - Dallas 95:99
LA Clippers - San Antonio 138:100

Pročitajte više