Lukaku: Kad bih progovorio, svi bi bili šokirani. Courtois? Ne spominjite ga

Foto: EPA

ROMELU LUKAKU govorio je na konferenciji za medije uoči reprezentativnog okupljanja na kojem će kao kapetan predvoditi Belgiju u utakmicama protiv Austrije i Švedske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Lukaku je prošle sezone razočarao u Interu, zbog čega je bio pod žestokim kritikama, a onda je tek zadnjih dana prijelaznog roka pronašao novi klub, kada ga je Chelsea posudio Romi.

"Kad bih rekao što se sve odvilo prošlog ljeta, svi bi bili šokirani"

"Ne okolišam, progovorit ću kad dođe vrijeme za to, ali kad bih rekao što se sve odvilo prošlog ljeta, svi bi bili šokirani. Puno sranja se pisalo. Bilo je trenutaka kada sam mislio da bih mogao eksplodirati. Prije pet godina bih to vjerojatno i napravio, ali sada sam šutio i fokusirao se na sebe", rekao je Lukaku, kojega je htio dovesti saudijski Al Hilal.

"Al Hilal je tamo jedan od najvećih klubova. Ali na kraju razgovora imao sam osjećaj... Hm. Razumijem zašto igrači idu tamo, saudijska liga bit će jedna od najboljih na svijetu, no neodlazak tamo bio je moj izbor", izjavio je Lukaku.

Lukaku: Courtois? Nemojte ga spominjati

Lukaku će u nadolazećim utakmicama biti kapetan Belgije jer zbog ozljede nema Kevina De Bruynea. Izbor De Bruynea za kapetana prošlog ljeta izazvao je veliko nezadovoljstvo kod Thibauta Courtoisa, koji je zbog toga napustio reprezentaciju.

"Želio bih apelirati na sve medije da više ne pišu o Courtoisu. Nemojte ga spominjati. Neka se on prvo fokusira na svoju rehabilitaciju, a mi na kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Sada moramo smiriti situaciju. Ako se Thibaut vrati, ponovno će biti od velike vrijednosti, ali također će prvo morati razgovarati s igračima. Neki imaju pitanja na koja mora odgovoriti", poručio je.

Pročitajte više