Lukaku otpao za prve dvije utakmice Belgije na SP-u. Za Hrvatsku i dalje upitan

Foto: EPA-EFE

PROTEKLIH dana pisali smo o velikim problemima u belgijskoj reprezentaciji, najvećem rivalu Hrvatske za prolazak skupine. Naime, najbolji strijelac u povijesti Romelu Lukaku ozlijeđen je dulje vrijeme i nije se znalo hoće li uopće biti pozvan na Mundijal u Kataru.

Ipak, izbornik Ricardo Martinez ga je pozvao, a danas je objavljena prva preciznija vijest o njegovom zdravstvenom stanju. Lukaku će prema njoj sigurno propustiti prve dvije utakmice koje Belgija igra u skupini, a riječ je o dvobojima protiv Kanade i Maroka. Još uvijek nije poznato hoće li igrati protiv Hrvatske, a belgijski mediji navode kako je to sada najveći izazov za liječnički tim.

Veliki problemi s ozljedom traju ovu i prošlu sezonu

Dvadesetdevetogodišnjak se ovog ljeta vratio na posudbu u milanski Inter, samo godinu dana nakon 100 milijuna eura teškog transfera u Chelsea. U drugom mandatu u Italiji za sada se nije snašao, ali glavni krivac tome je ozljeda zadnje lože koja ga je udaljila s terena. 

Lukaku je krajem listopada odigrao dvije utakmice nakon dvomjesečne pauze, samo da bi ponovno obnovio staru ozljedu. Za Inter je tako nakon dugo očekivanog i priželjkivanog povratka skupio samo pet nastupa, ukupno manje od 300 minuta, i u tom vremenu zabio dva pogotka. 

Belgija svoj nastup na Svjetskom prvenstvu započinje 23. studenog, isti dan kada Hrvatska igra s Marokom, a četiri dana kasnije i oni će odmjeriti snage s afričkom reprezentacijom. Lukaku, koji je sa 68 golova najbolji golgeter u povijesti reprezentacije, sigurno će propusti prve dvije utakmice, a dodatne pretrage otkrit će hoće li biti u stanju igrati protiv Hrvatske 1. prosinca. 

Pročitajte više