Luštica došao u Hajduk nakon što nije dobio ugovor u Australiji: Odbili ga jer je presitan

STEVEN LUŠTICA došao je u Hajduk nakon što je njegov tadašnji klub Gold Coast United odbio potpisati ugovor s 20-godišnjim veznjakom. Luštica je u dvije godine uspio skupiti samo četiri nastupa za seniorsku momčad nakon čega ga je klub obavijestio da neće dobiti ugovor.

"Rekao sam Stevenu da je završio svoju obuku kod nas, ali da nije spreman za prvu ligu i stojim iza toga. Drago nam je zbog njega i što smo mu pomogli u karijeri. Među nama nema trzavica i dobrodošao je ako se želi vratiti", rekao je trener Golden Coasta Miron Bleiberg, prenosi australski Goldcoast.

Luštica je bio kapetan juniora, odveo momčad do dva naslova i bio proglašen najboljim igračem lige u protekloj sezoni. Uz to je i skupio 21 nastup za U-20 reprezentaciju Australije. Trener prve momčadi Bleiberg tvrdi da je Luštica veliki talent, ali ugovor nije dobio jer je sitan. Novi igrač Hajduka visok je 172 centimetra.

"Pažljivo dajem ugovore. Moram misliti na cijelu momčadi i odluka je bila da Steven nije najbolji za tu poziciju. Bio je dobar igrač, jako talentiran i imao je iznimno dobar stav, ali je po mom mišljenju prelagan za A ligu."

"A liga je fizički vrlo zahtjevna. Za neku drugu ligu je možda savršen, ali ja sam želio ostaviti mjesto za nekog jačeg igrača", rekao je Bleiberg.

Bivši Miličevićev trener: Želim mu sve najbolje


Drugi Hajdukov Australac, Ljubo Miličević nije se u najboljim odnosima rastao s bivšim klubom. Miličević je dvije godine u Newcastle Jetsima odigrao 44 utakmice, ali su ga pratile brojne afere. Kritizirao je suigrače, bivšeg predsjednika kluba i izbornika Australije.

Potukao se sa suigračem Kaseyjem Wehrmanom, a jednom je na radiju izjavio kako se osjeća Hrvatom koji je slučajno rodio u Australiji i kritizirao Australce zbog opijanja i što mu ne znaju izreći ime. Nakon toga je rekao da želi ići iz Newcastlea i klub mu je ispunio želju. Nakon toga je trenirao s Baselom, ali je na kraju potpisao kratkotrajni ugovor sa South Melbourneom.

Miličevićev trener u Newcastle Jetsima Branko Čulina zaželio mu je sve najbolje u Hajduku.

"Želim mu sve najbolje. Svim igračima želim dobro. Bilo je nekih pisanja po medijima da je Ljubo imao nesuglasice sa Michaelom Bridgesom (bivšim kapetanom) i sa mnom. To je potpuna neistina. Ljubo je želio otići i pustili smo ga", rekao je Čulina.

Pročitajte više