Müller rekao da igrači Bayerna nemaju muda. Ovako je na to reagirao sportski direktor

Foto: EPA

LEGENDARNI ofenzivac Bayerna Thomas Müller bio je bijesan nakon teškog poraza od Bayer Leverkusena (3:0) u 21. kolu Bundeslige. U izjavi za Sky Sport, među ostalim, rekao je: "Citirat ću Olivera Kahna: 'Našim igračima nedostaju muda.' Na treningu imamo puno bolji pristup. U redu je osjećati pritisak, ali potrebni su nam energija i opuštenost."

Müller, legenda sa 691 nastupom za Bayern u kojem je proveo cijelu karijeru, kritizirao je sebe i svoje suigrače, a njegovu izjavu prokomentirao je sportski direktor bavarskog kluba Christoph Freund. "Thomas je govorio jako otvoreno o tome što se događa. Mislim da je to jako dobro", izjavio je Freund uoči odlaska Bayerna u Rim, gdje će u srijedu protiv Lazija igrati susret osmine finala Lige prvaka.

Müller je legenda Bayerna

"Nije nikoga osobno napao, već je pokazao generalno nezadovoljstvo ponašanjem momčadi. Nismo odigrali onako kako smo zamislili i kako bismo trebali za pobjedu nad vrhunskim protivnicima. Odradili smo puno individualnih razgovora, uključujući one između trenera i igrača. Živi smo, to je važno, kao i to da izrazimo mišljenje i pokažemo drugačiji stav", dodao je Freund.

Freundu, koji je u rujnu 2023. preuzeo poziciju sportskog direktora Bayerna, nije smetala Müllerova direktnost. "Thomas iskustvom, energijom i željom za pobjedom može puno dati momčadi. Već je osvojio puno toga", zaključio je Freund.

Bayer i Bayern u borbi za titulu

Bayer je vodeća momčad Bundeslige s 55 bodova, pet više od Bayerna, te će ta dva kluba gotovo sigurno do kraja sezone voditi borbu za titulu. Treći Stuttgart zaostaje sedam odnosno 12 bodova za prvim dvojcem.

Pročitajte više